2007-01-31 17:25:42• hírek • István Löchli

Megérkeztek a tanszerek

 Szatmár Megye tanintézményei 4-5 éven belül felzárkózhatnak az EU-s normákhoz.

Megérkezett Szatmárra a minisztérium által finanszrozott, mintegy három kamionnyi tanszer, a Szatmár megyei tanintézményeknek – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő helyettes.

A szállítmányt a 7-es számú általános iskolába és a német líceumba helyezték el, ahol a megadott időpontokban az iskolaigazgatók átvehetik a szemléltető eszközöket. A több ezer RON értékű szállítmány olyan szemléltető eszközöket tartalmaz, melyek elősegítik a diákok tanítását. Jelenleg a tanszerek között megtalálhatóak a földrajz, biológia, román, magyar, történelem órákhoz szükséges szemléltető eszközök.

Az idei évben újból lesznek ilyen jellegű beszerzések, de ezentúl az iskolák nem tanszertámogatásban, hanem anyagi támogatásban részesülnek. Ez által a tanintézmények be tudják szerezni a számukra nélkülözhetetlen szemléltető és kisegítő eszközöket. Fel tudják szerelni könyvtáraikat a szükséges kötetekkel, sportszereket tudnak vásárolni, a zenei, illetve művészeti iskolák pedig pótolni tudják hiányos hangszereket.

A tanügy a tavalyi évben kapta a legnagyobb támogatást, csak Szatmár megye 200 milliárd régi lej  támogatásban részesült. Kónya László reményét fejezte ki az irányba, hogy a támogatás összege nőni fog, ez által a Szatmár megyei tanintézményeknek 4-5 év alatt sikerül felzárkózniuk az európai normákhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: