2011-05-09 09:23:23• hírek • MTI

Drága, de királyi lakosztály

Vastagon bélelt pénztárcával érdemes megpróbálkozni annak a szállodai lakosztálynak a lefoglalásával, amelyben Kate Middleton, vagyis Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg felesége töltötte a világraszóló esküvő előtti utolsó éjszakáját, a patinás londoni hotel ugyanis 15 ezer fontért kínálja a közönséges halandóknak a minden elképzelhető luxussal felszerelt hercegnői lakosztályt.

Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - április 29-én esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének az angol-brit monarchia ősi londoni koronázó templomában, a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátságban. Kate-nek az esküvő után a Cambridge hercegnője címet adományozta II. Erzsébet királynő, Vilmos nagyanyja.
A menyegző volt az utóbbi harminc év legnagyobb társadalmi eseménye Nagy-Britanniában. London utcáit egymilliós ünneplő tömeg lepte el, és az esküvő közvetítését világszerte kétmilliárd tévénéző kísérte figyelemmel. Legutóbb Károly és Diana 1981 júliusában tartott esküvőjét előzte meg hasonló várakozás.

Katalin hercegnő - akkor még polgári nevén bejelentkezve - az esküvő előtti utolsó éjszakára az egyik legpatinásabb londoni szállodába, a Goring hotelbe vonult vissza, hogy nyugodtan felkészülhessen a nagy eseményre.
A menyasszony és családjának hölgytagjai a Goring ötszobás királyi lakosztályát bérelték ki. Ehhez a szálloda luxuskörülményeket teremtett számukra: több mint 150 ezer fontért a padlótól a mennyezetig kitatarozták és átalakították a lakosztályt. A falakra négyzetméterenként 500 fontba kerülő selyemtapéta került, a két fürdőszobában vízálló televízió nézhető a kádból, a szobákat pedig nemes porcelánok, festmények, kézi gyártású tölgyfa bútorok díszítik.


A luxushotel bejárata
A luxushotel bejárata



A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap beszámolója szerint május végétől a lakosztály megnyílik a nagyközönség előtt is. A Goring éjszakánként ötezer fontot kér - ám egyetlen éjszakára nem lehet kibérelni a luxuslakásnak beillő lakosztályt, a minimális tartózkodási idő három éjszaka. Így a vállalkozó szellemű érdeklődőknek legalább 15 ezer fontjukba kerül, ha azzal akarnak dicsekedni, hogy a majdani brit uralkodó feleségének szállodai szobájában laktak.
Ezzel a Goring valószínűleg minden londoni szállodaár-rekordot megdönt. A hasonló kategóriájú londoni hotelek közül például a Savoy éjszakánként 3550 fontért, a Haymarket 2250 fontért kínálja legdrágább lakosztályait, és egyikük sem írja elő egynél több éjszaka eltöltését.

A Goring királyi lakosztálya azonban valószínűleg nem marad kihasználatlanul: a szálloda bennfentesei a The Sunday Timesnak elmondták, hogy máris "özönlenek" a foglalási igények.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: