2014-12-05 10:29:03• hírek • Szatmár.ro

Dr. Fátyol Rudolfot ünnepelték a filharmóniában

A Dinu Lipatti Filharmónia művészeti vezetője, az elismert hegedűművész harminc éve zenekari szólista.

Rendhagyó koncertet tartottak csütörtök este a szatmárnémeti filharmóniában. Ünnepi koncert volt ez, amelyen a nemzetközi szinten is ismert és elismert hegedűművészt, az intézmény művészeti igazgatóját, Dr. Fátyol Rudolfot ünnepelték. A zenész a Consonantia kamarazenekarral előadott koncertjével ünnepelte harminc éves zenekari szólistai pályafutását.

A koncert keretében a jubileumon díjakkal is elhalmozták a hegedűművészt. Előbb a Szatmár Megyei Kulturális Igazgatóság vezetője, George Vulturescu nyújtotta át az ünnepeltnek a kulturális minisztérium elismerő oklevelét. Később a szatmár megyei tanács elnöke, Adrian Stef, valamint Mircea Govor és Riedl Rudolf alelnökök nyújtottak át Fátyolnak egy virágkosarat és egy elismerő oklevelet. Az ünnepi koncertet követően Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke is gratulált a művésznek.

A nagykárolyi születésű művész 2011-ben megkapta a Román Kulturális Érdemkereszt lovagkeresztjét, 1990 óta igazgatóként, 2000 óta pedig főigazgatóként vezeti az intézményt.

Dr. Fátyol Rudolfot az elmúlt évek alatt többször is jutalmazták, többek között Nagykároly és Szatmárnémeti díszpolgári címét is megkapta, 2000-ben Szentgyörgyi Albert díjjal, 2006-ban az Év művésze díjjal, míg 2007-ben Bartók Béla díjjal ismerték el tevékenységét. Fátyol Rudolf amellett, hogy főigazgatója a Dinu Lipatti Filharmóniának, világszerte aktívan koncertezik, és a Debreceni Konzervatórium főiskolai docenseként is helyt áll. A hegedűművészt 2009-ben az identitas díjat, 2011-ben a Román Kulturális Érdemkereszt lovagkeresztjét is megkapta. Dr. Fátyol Rudolf 1990 óta tagja a Dinu Lipatti Filharmónia vezetőségének.

Fátyol Rudolfot ünnepelték

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: