2013-11-28 12:56:53• hírek • Szatmár.ro

Adventi ifjúsági imaórák

Idén is tartanak ifjúsági imaórákat Adventben a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye számos plébániáján.

A Krisztusvárás időszakában az egyházmegye fiataljai egymást kísérik, egymás felkészülését segítik azzal, hogy idén is megszervezik az adventi elmélkedő alkalmakat. A már hagyománynak számító imaórákra Szatmárnémetiben, Nagykárolyban és Nagybányán is készülnek, de az ifjúsági iroda minden plébániára elküldte a megrendezéshez szükséges segédanyagot.

Szatmárnémetiben december elsején a Kis Szent Teréz templomban "Megnyitom a szívem", 8-án a Szent Család templomban "Békére vágyok", 15-én a Szentlélek templomban "Örömben élek?", 22-én a Hildegárda templomban pedig "Jeledre várok!" mottó alatt gyűlnek össze - minden alkalommal az esti szentmisék után, hét órától.

Az idei imaórák különlegessége lesz, hogy minden találkozás végén a fiatalok szív exament tartanak, vagyis szentignáci jellegű befelé figyeléssel és visszatekintéssel vizsgálják meg, hogyan hatott rájuk az együtt eltöltött idő, valamint mit tudnak az Úrnak megköszönni, és miért kérnek bocsánatot az adventi napok apróbb-nagyobb történéseiben való jelenlétüket tekintve.

Nagykárolyban és Nagybányán is lesznek majd közös elmélkedések, a román ajkú ifjúság pedig egy központi rendezvényen készül a megszülető Jézus fogadására Nagybányán, a Szent József templomban, december 14-én.

Így viszik majd közelebb egymást az ünnephez, és így engedik, hogy a szívükben megszülessen az igazi, tiszta és teljes öröm.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: