2009-08-13 14:48:08• hírek • Szatmár.ro

Operaelőadással veszi kezdetét a PMN

A debreceni Csokonai Színház színészei már több alkalommal okoztak felejthetetlen pillanatokat a szatmári közönségnek. Talán éppen ez az oka annak, hogy a nyolcadik Partiumi Magyar Napok nyitórendezvénye is hozzájuk fűződik.

Valószínűleg sokan izgatottan várják már az idei, immár nyolcadik alkalommal megrendezett Partiumi Magyar Napokat, hiszen a szervezők által nyilvánosságra hozott műsorszámok alapján mindenki találhat majd számára érdekes vagy szórakoztató programot. A rendezvény megnyitója a színház és komolyzene kedvelőknek lesz kihagyhatatlan, ugyanis pénteken, augusztus 28-án 19 órai kezdettel az Északi Színház termében a debreceni Csokonai Színház színészei adnak elő egy operát, Az Úrhatnám szolgáló címmel.

 

Az Úrhatnám szolgáló a commedia dell'arte, a könnyedén nassolható nápolyi dalok és a huszonhárom éves Pergolesi életkedvének elegyéből született 275 éve. Eredetileg a drámai mondanivalójú nagyoperák szüneteiben játszották, pihentetésképpen. Alapmű, a francia opéra-comique előképe, 1752-ben Párizsban ez a mű volt az ún. buffonisták harcának kirobbantója. Számos későbbi vígopera szerzőjének - Mozart, Donizetti, Verdi - szolgált ihletésül. Színpadi megvalósításában a debreceni színészek igyekeztek a megfelelő komolytalansággal helyt állni.


Jelenet Az úrhatnám szolgáló című előadásból
Jelenet Az úrhatnám szolgáló című előadásból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: