2011-03-03 17:05:59• hírek • Szatmár.ro

Döntöttek kutyaügyben

A kóbor kutyák ügyében fogadtak el két határozattervezetet városunk tanácsosai.

Bár a civilizáltabb, állatbarátibb megoldás, miszerint az utcákon kóborló kutyákat befogják, ivartalanítják, majd az utcára visszaengedik, több lakosnak is kedvére van, az önkormányzat azonban élni kíván a továbbiakban a sintértelep szolgáltatásaival is.

Az említett civilizáltabb megoldás bár sokakat elrettent, nyugatabbra már jól működő eljárásként van elkönyvelve. A befogott négylábúakat ugyanis amennyiben valamilyen betegségben szenvednek, kezelik, illetve ivartalanítják, majd visszaengedik az utcára. Az életterükre visszakerült állatok kevésbé lesznek veszélyesek a lakosságra, szaporodni sem képesek, ugyanakkor megtartják a saját területüket, ennek köszönhetően nem garázdálkodnak újabb négylábúak ezeken a városrészeken. A Free Life Egyesület a Kossuth Kert közelében kap használatra egy területet, ahol elvégezheti majd az ivartalanítást - a tanács döntése értelmében. Az itt tevékenykedő állatorvosok nagyrészt önkéntes munkában végzik majd az ivartalanítást, kezelést.

Szükség van ugyanakkor a továbbiakban is a sintérek munkájára - tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől - hiszen ezek nem csupán a kutyákat fogják be, de például a veszett állatoktól is megszabadítják a megyeközpontot.

A városvezető azt is hozzátette, a nyugati országokban egyszerre veszik igénybe mindkét megoldást annak érdekében, hogy ne szaporodjanak el a kóbor állatok a településeken. Ez a továbbiakban Szatmárnémetiben is így lesz.

Döntés született a kóbor állatok ügyében
Döntés született a kóbor állatok ügyében



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: