2014-06-03 12:10:01• hírek • Kocsis Zoltán

A Nagyváradi Táblabíróság szerint Coica összeférhetetlen

Elutasította Dorel Coica, szatmárnémeti polgármester fellebbezését a Nagyváradi Táblabíróság, helyt adva ezzel az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) korábbi döntésének. Az pedig kimondta, hogy Dorel Coica összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

Az ANI 2013 decemberének közepén nyilvánította összeférhetetlenné Coicát és további 22 Szatmár megyei polgármestert. Korábban 44 polgármester ellen indított vizsgálatot, ám 21-et közülük felmentett. A többiek azért bizonyultak összeférhetetlennek, mert tagjai a Közösségi Fejlesztési Társulásnak. Ez nem más, mint az ivóvíz- és kanalizálási rendszer bővítésére az Apaserv és az önkormányzatok által létrehozott együttműködési struktúra.

Akárcsak kollégái, Coica is élt a fellebbezés lehetőségével, az ügy pedig a Nagyváradi Táblabíróság elé került. Az első tárgyalást március utolsó napján tartották, az ötödik tárgyaláson, június 2-án pedig megszületett a döntés: a bíróság elutasította Coica fellebbezését, jóváhagyva ezzel az ANI döntését.

„Őszintén megvallva nem tudom, mit döntött a bíróság Nagyváradon. Nem is érdekel, ezért meg se néztem a honlapjukat", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Coica. „Amennyiben azonban tényleg elveszítettem a pert, akkor sincs semmi gond, újból fellebbezünk a  Legfelső Bíróság és Semmítőszékhez. Három fellebbezési szint áll még rendelkezésünkre és valamennyivel élni fogunk. Nem érdekel komolyabban a dolog, hisz bizonyítékaim vannak, amellyel igazolni tudom: az ANI téved", folytatta magabiztosan Szatmárnémeti polgármestere.

Pataki Csaba szenátor az üggyel kapcsolatban korábban megjegyezte: az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség hasonló jellegű vizsgálata során még soha egyetlen polgármester sem veszített mandátumot Romániában...

Amennyiben viszont az Apaserven kívül más, céges ügyek is szerepelnek a dossziéban, akkor már más a helyzet. A Legfelsőbb Bíróság döntéséig azonban simán eltelhet két év - amennyi még Coica mandátumából hátra van. Számára kedvezőtlen ítélet azonban azt jelentheti, három évig nem indulhat ismét a polgármesteri választáson. Márpedig nem tikolt szándéka, hogy 2016-ban ismét versenybe száll a tisztségért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: