2016-05-27 11:12:31• hírek • Kocsis Zoltán

Döntött a bíróság: pályán küzdhet a bennmaradásért az Olimpia!

Csütörtök délután döntött a Botosani megyei bíróság: az Olimpia a pályán harcolhat meg a labdarúgó második osztályban való bennmaradásért! A döntéshozók ugyan nem közvetlenül az Olimpiáról döntöttek, de határozatuk komoly kihatással van a szatmári sárga-kékekre is.

A botosani bíróság ugyanis csütörtökön elutasította a Kolozsvári Universitatea korábbi edzőjének, Ionel Ganeának és több korábbi játékosának a klub elleni csődeljárási kérelmét, így a kincses város együttese is folytathatja küzdelmét a bennmaradásért. Magyarán: lejátszhatja a szezonból hátramaradó két meccsét, az Olimpia és a Tatrang ellen.

Mircea Bolba tanítványai 30 ponttal a tarsolyukban, a tabella élén állva léphetnek pályára Kolozsváron. Egyben azzal a tudattal, hogy győzelem esetén biztosan elkerülik az egyenes kiesést jelentő negyedik helyet. Amelyet jelenleg pont az U foglal el, alig 3 ponttal az Olimpia mögött. A sárga-kékek bizakodhatnak, hisz az alapszakaszban ősszel egyszer már nyerni tudtak 2-1-re a Kolozsvár Arénában. Ugyan a „visszavágót" Szatmáron elveszítették 3-2-re, a rájátszásban ismét legyőzték az U-t 3-1-re hazai pályán.

A kolozsváriak teljesítményét a jelek szerint nem, vagy csak kevéssé zavarta a klub bizonytalan helyzete, formájuk ugyanis jónak mondható: legutóbbi öt meccsükből hármat megnyertek és csak egyet veszítettek el. Hazai pályán ennél is jobban teljesítettek, legutóbbi hat meccsükből négyet behúztak.

Utóbbi öt idegenbeli meccséből az Olimpia is megnyert hármat és csak egyet veszített el, míg mindent figyelembe véve legutóbbi nyolc bajnokijából hatot megnyert és csak egyet veszített el a gárda. Újabb kolozsvári Oli-győzelem esetén a szatmáriak biztosan elkerülnék az egyenes kiesést, a kolozsváriakra viszont szinte biztosan a kiesés várna az utolsó fordulótól függetlenül, így parázs meccsre lehet számítani a Kolozsvár Arénában.

Az Olimpia sorsa azonban június 4-én, a Pankota elleni hazai meccsen dől el.

A forduló további programja:
Ramnicu Valcea - Tatrang
Pankota - Resicabánya

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: