2012-06-09 14:19:07• hírek • MTI

Döntetlen és két kiállítás a nyitómérkőzésen

Izgalmas nyitómérkőzésen döntetlent játszott Lengyelország és Görögország.

Lengyel rohamokkal kezdődött a torna nyitómérkőzése, a hazaiak főként a jobb oldalon vezettek veszélyesek támadásokat, és éppen egy ilyen végén a dortmundi csatár, Lewandowski találatával meg is szerezték a vezetést.
A lassú és kissé körülményes görögök - akik veretlenül nyerték meg selejtezőcsoportjukat - nem jelentettek veszélyt Szczesny kapujára, ráadásul a félidő vége előtt nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis a játékvezető kiállította Papasztatopuloszt.

A fordulást követően szinte a semmiből, a csereként beállt Szalpingidisz találatával egyenlítettek a görögök. A 2004-es győztes - amely négy évvel ezelőtt pont nélkül zárt az osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon - ettől új lendületet, s hatalmas lehetőséget kapott azzal, hogy Szczesny kiállítást és 11-est érően szabálytalankodott Szalpingidisszel szemben, ám Karagunisz kihagyta a büntetőt.

A hajrában mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

I. félidő:
----------

17. perc: jobb oldali beadást követően Lewandowski hét méterről, a kapujából rosszul kimozduló Halkiasz mellett fejelt a jobb sarokba (1-0).
44. perc: Papasztatopulosz lökte fel Murawskit, a spanyol játékvezető pedig - kissé szigorúan - felmutatta neki a második sárga lapot, azaz kiállította a görög védőt.

II. félidő:
-----------

51. perc: jobb oldali beadásnál a kivetődő Szczesny nem tudott hárítani, a lecsorgó labdára Szalpingidisz gyorsan rácsapott, s hat méterről az üres kapuba lőtt (1-1).
71. perc: a leshatárról kilépő Szalpingidisz ugrott ki a védők közül, elvitte a labdát Szczesny mellett, a kapus pedig szabálytalanul szerelte. A játékvezető kiállította az Arsenal hálóőrét, Karagunisz büntetőjét azonban a csereként beállt Tyton hárította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: