2010-05-03 10:51:38• hírek • Szatmar.ro

Döntetlen a rangadón, élesedik a verseny

Két pirossal tarkított meccsen ikszelt a Rapid és a Dinamo, kikapott a CFR és a Steaua.

A riválisok botlásait kihasználó Kolozsvári CFR kiegyensúlyozottan menetelt az elmúlt hetekben és azt a látszatot kezdte kelteni, hogy simán behúzza történelme második bajnoki címét. Elég volt azonban egy botlás (értsd, egy vereség), hogy ismét szorossá váljon a pontvadászat hajrája. Ennek ellenére azonban nem azon csapatok szorongatják a kolozsváriakat, akik évek óta első sorban mellveregetéssel, téves igazolásokkal, folyamatos edzőcserékkel, hangzatos ígéretekkel valamint peres ügyeikkel irányítják magukra a figyelmet, hanem a csendben dolgozó Urziceni és a rapszodikusan teljesítő Vaslui.

A 30. etap első meglepetése Ploiesti-en született, ahol a listavezető CFR botlott egy hatalmasat. A kolozsváriak ugyanazzal a türelmes játékkal rukkoltak elő, amely a Mandorlini-korszak óta jellemzi őket, ám ez ezúttal kényelemmel is párosult. Ennek következtében a hazaiak némileg fölénybe kerültek, igaz, kisebb helyzeteik is a vendégek előtt adódtak. A második félidőben sem változott sok minden, attól eltekintve, hogy Bud ekkor szalasztotta el a találkozó első igazán nagy ziccerét. Aminek aztán gyorsan meg is fizették az árát a vasutasok, két perccel később ugyanis Stan közelről megszerezte a vezetést az Astrának. Akik közel álltak a duplázáshoz, de Nuno Claro nagy bravúrral hárítani tudta Tudor löketét. A hajrában aztán hiába nyomott a CFR, sem Bud, sem Tratoré nem tudott kiegyenlíteni, így a Szamos-partiak megadták a lehetőséget üldözőiknek,, hogy szorosabbá tegyék az élmezőnyt.

Ezzel viszont nem tudott élni a Steaua, amely az utolsó helyezett Gyulafehérvár otthonában szenvedett csúfos vereséget. Az első félidőben nem sok minden történt, leszámítva, hogy a 23. percben Veljovics előnyhöz juttatta a hazaiakat, húsz perccel később pedig Arman Karamjan kiegyenlített. A szünet után megélénkült a meccs, ami elsősorban a vendégeknek volt köszönhető, hisz Golanski, Stancu, Surdu és Petre sorra alakították ki helyzeteiket, de nem tudtak kifogni a veterán Rotaru eszén. A végén pedig jött a slusszpoén, a 83. percben Dan egy szabadrúgást remekül csavart Zapata kapujába. Érdekesség, hogy az erdélyiek mindkét gólszerzője korábban megfordult a CFR-ben is...


Megtréfálta az Astra a CFR-t fotó: cfr1907.ro
Megtréfálta az Astra a CFR-t fotó: cfr1907.ro


A címvédő Urziceni viszont nem hagyta ki a ziccert és Rusescu góljával legyőzte a Brassót, három pontra csökkentve ezzel lemaradását a listavezetővel szemben. A déliek győzelmét a barcaságiak komolyan megkönnyítették azzal, hogy Cristescut és Ezequiast már egy óra elteltével kiállították. Szintén nem hibázott a Vaslui sem, amely egy kiegyenlített meccsen Costly találatával legyűrte a Ceahlault. A Temesvár sem mondott még le bajnoki álmairól, Magera és Cocis révén gyorsan megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett a Galac ellen, de Axente találata izgalmassá tette a végét.

A forduló rangadója, a Rapid és Dinamo közötti összecsapás ezúttal szokatlanul csekély tétért zajlott. Mármint a bajnoki élvonal szempontjából, mivel a két gárda a hatodik illetve hetedik helyen tanyázik és az utolsó EL-helyért küzd. A találkozó fergetegesen indult, 24 perc után már két góllal vezettek a vendégek: a 11. percben a két Cristea dolgozott össze és Andrei szerezte meg a vezetést, majd ugyanő adott egy gólpasszt Alexének. Negyed órával később pedig már 2-2 volt, miután előbb Koné próbált menteni és saját kapujába talált, majd Ionita lőtt 16 méterről pontosan. A szünet előtt Pulhac gyorsan összeszedett két sárgát, így a Dinamo egy emberrel kevesebbel kezdhette a második felvonást. Ez meg is látszott a meccs képén, szinte felborult a pálya, ám Herea, Ionita, Sapunaru majd ismét Ionita a kihagyhatatlant is elpuskázta, amiben azért komoly szerepe volt Curca kapusnak is, így az eredmény már nem változott.

A pontvadászat, amely hétközi fordulóval folytatódik (CFR - Vaslui és Dinamo - Temesvár rangadókkal), ismét szorosabbá vált, a Kolozsvár (59 pont) előnye már csak három pont az Urziceni (56) előtt és veszélyes közelségbe került a Vaslui (55) is. Őket a Steaua (53), a Temesvár (52), a Dinamo (49) és a Rapid (47) követi.

Eredmények:
Beszterce
- Pandurii 1-0
gól: Coroian (36.)

Astra - Kolozsvári CFR 1-0
gól: Stan (63.)

Craiova - Curtea de Arges 1-3
gólok: Dina (39.), illetve Radut (4.), Kone (18.), Stan (66.)

Gyulafehérvár - Steaua 2-1
gólok: Veljovics (24.), Dan (83.) illetve Arman Karamjan (43.)

Vaslui - Ceahlaul 1-0
gól: Costly (57.)

Iasi - Medgyes 1-1
gólok: Munteanu (66., 11-es) illetve Eric (90)

Urziceni - Brassó 1-0
gól: Rusescu (82.)

Rapid - Dinamo 2-2
gólok: Koné (32., öngól), Ionita (37.) illetve Andrei Cristea (11.), Alexe (24.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: