2012-02-23 15:24:15• hírek • Kocsis Zoltán

Két határon átnyúló projektről is szavaztak a tanácsosok

Egy határozati pontot levettek napirendről, a többit viszont egyhangúlag elfogadta Szatmárnémeti Városi Tanácsa a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen. A testület áldását adta két magyar-román határon átnyúló projekt finanszírozására.

A Media Toolbox elnevezésű, 167.504 euró összértékű pályázat célja, hogy a határ két oldaláról származó fiatalokat részesítse sajtóképzésben. Szatmárnémetinek 2%-os önrészt, azaz 675 eurót kellett fizetnie valamint 33.063 eurót átutalnia, hogy fedezni tudják a folyó költségeket. Ezen utóbbi összeget viszont a későbbiekben visszakapja a város.

A Nyíregyháza városával valamint a Város+Kép Nonprofit szervezettel közösen megpályázott program keretein belül hat-hat fiatal vehet részt a képzésen, aminek a végén négy darab, egyenként 25 perc hosszúságú televíziós és nyolc darab, egyenként egy órás rádióműsort szerkesztenek meg, valamint négy darab kiadványt.

A másik uniós támogatás partnere szintén Nyíregyháza önkormányzata, ennek pedig a célja, hogy fejlessze a két város közötti gazdasági kapcsolatokat. A pályázat összértéke 89.600 euró, Szatmárnémeti önrésze 558,2 euró, a folyó költségek fedezésére pedig 27.251 visszatérítendő eurót szavazott meg a tanács.

A pályázat célja, hogy olyan műhelymunkákat hozzon létre, amelyek fejleszthetik a Nyíregyháza és Szatmárnémeti közötti gazdasági kapcsolatokat. További cél, hogy létrejöjjön egy adatbázis azokról a cégekről, amelyek a határ mentén tevékenykednek.

A városatyák 24 ingatlan esetében szavaztak meg adókedvezményt: ők valamennyien megfeleltek az erre vonatkozó korábbi tanácsi határozat-leírta feltételeknek.

Lekerült ugyanakkor a napirendről az a pont, mely szerint Szatmárnémeti 20.000 lejjel támogatná a havazás-sújtotta Vrancea megyét. „Megegyeztünk a Megyei Tanáccsal, hogy ők fedezik a mi részünket is, lévén, hogy az általuk felajánlott pénz is közpénz", magyarázta Ilyés Gyula polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: