2018-01-18 14:45:43• hírek • Bede Emőke

Donornak jelentkezett a tasnádi fiú, hogy megmentse egy lány életét

Kulcsár Romeo Dániában dolgozik, azonban egy itthoni látogatása alkalmával hallotta Marcus Anett történetét. A 24 éves lány genetikai eredetű májbetegségben szenvedett, mely a kezelések mellett is folyamatos veszélyt jelentett életére nézve. Romeo pedig komoly döntést hozott.

Megismerve a lány szerencsétlen helyzetét, úgy döntött, hogy segítségére siet: felajánlja mája egy darabját, mely a túlélést is jelentheti Anettnek. Hamarosan elvégezték a szükséges vizsgálatokat, és kiderült, vércsoportjaik egyeznek, tehát a lány szervezete nagy valószínűséggel befogadja majd a májdarabot. Egy közjegyző által hitelesített dokumentumban Romeo saját felelősségére vállalta a műtéttel járó kockázatot, így már semmi nem állt az élődonoros szervátültetés útjában.


A két fiatalt egy bukarest kórházban január 17-én fektették műtőasztalra. Egy nyolc órás operáción vannak túl, az orvosok szerint minden rendben ment, a két fiatal a körülményekhez képest jól van.
 

„Még középiskolás korunkból ismertem Anettet. Azóta többször is találkoztunk a városban, de valamiért mindig szomorúnak tűnt. Először nem akarta elmondani, hogy mi a baj, azonban annyit nyaggattam, hogy bevallotta. Már akkor tudtam, hogy segítenem kell. Felajánlottam a májam egy darabját. Ha egy emberéletről van szó, nincs időd teketóriázni” –mondta el a sajtónak a 23 éves Kulcsár Romeo.
 

Hogy miért segített Romeo Anetten? Elmondása szerint, ha ő lett volna hasonló helyzetben, örült volna, ha valaki segítő jobbot nyújt neki.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: