2009-08-10 09:10:37• hírek • Szatmár.ro

Dónát-nap versenyekkel és bográcsosokkal

Szatmárhegyen Dónát Napi Ünnepségek néven rendeztek falunapot vasárnap.

Kilóg a településnapok sorából a szatmárhegyiek által szervezett, itt ugyanis nem euróezrekért fellépő sztárvendégek a főszereplők, hanem a helyi lakosok, akik bográcsos ételek készítésében, játékos vetélkedőkben, erősember-versenyben mérhették össze tudásukat, ügyességüket.

A Dónát-kápolnánál megtartott ünnepi szentmise után az erdődi mazsorettek végigvonulta a falu központján, a futballpályáig, ahol falunappal folytatódott a búcsú. Itt már ekkor javában rotyogtak a bográcsosok: az RMDSZ helyi vezetői két nagy üstben babgulyást és sertésgulyást készítettek, amit porciónként 3 lejért árusítottak. Bár bográcsos-versenyt is terveztek, ez végül jelentkezők híján elmaradt. Megtartották viszont a gyerekek számára szervezett különféle vetélkedőket, amelyek iránt igen nagy volt az érdeklődés: a szilvaevőversenyt, a hullahopp-versenyt, a zsákbanfutó-versenyt a szülők heves szurkolása közepette tartották meg. A nyertesek játékokat kaptak ajándékként.

A Szatmárhegy Legerősebb Embere versenyre eredetileg kilencen neveztek be, de látva a megmérettetés keménységét, többen visszaléptek. Farönk időre történő kiemelése, 50 kilós ólomsúly dobása, tele söröshordóval való szaladás, 135 kilós káposztanyomó kő asztalra való felemelése voltak a próbatételek. Az első helyet Gereben József szerezte meg, Kuk Lászlót, Kovács Gyulát, Bumbár Gyulát és Kerezsi Józsefet megelőzve. Az RMDSZ által szervezett ünnepség keretében osztották ki az 50. házassági évfordulójukat betöltött házaspárok okleveleit és a nekik járó 500 lejt: 13 pár részesült elismerésben. A Dónát Napi Ünnepségeket bál zárta a kultúrotthonban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: