2015-08-08 10:26:45• hírek • MTI

Donald Trump, a hetvenkedő ingatlanmágnás

Egyelőre egy, az üzleti világból a politikába kívülállóként érkezett hetvenkedő ingatlanmágnás, milliárdos üzletember uralja a szalagcímeket Amerikában, és vezeti a republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját - írja összeállításában a dpa német hírügynökség.

Donald Trump még sosem viselt politikai hivatalt, igaz, 2000-ben megnyerte az előválasztásokat Kaliforniában.
A politikába kívülről érkezett újoncként provokatív oldalvágásokat enged meg magának ellenfeleivel szemben. Az amerikaiak körében hetvenkedő modora mellett gondosan fésült szőke frizurája is jól ismert.

Üzleti karrierjét New Yorkban kezdte, egy brooklyni irodában. Ingatlanüzleteket bonyolított az apjával közösen. A papa - egy német bevándorló gyermeke - ingatlanügyletekből lett milliomos a Hudson folyó menti metropoliszban. Donaldon kívül még egy fiút és két lánygyermeket nevelt föl. Donald Trump mentoraként emlegeti az apját, és a papa sem fukarkodik a dicsérettel. Azt állítja, a legjobb üzleteit a fiával közösen kötötte. "Minden, amihez (Donald) hozzányúl, arannyá változik" - mondta egyszer.

Donald Trump 1975-ben lett a Trump Organization elnöke. Szállodákba, kaszinókba fektetett be. Vagyonát azonban nemcsak az ingatlan-ügyleteknek köszönheti: ő birtokolja az évente megrendezett szépségkirálynő-választás - a Miss United States - és a The Apprentice reality-tv-sorozat közvetítési jogait, saját divat- és bútormárkája van és számtalan önéletrajzi könyve. Emellett Donald Trump saját bevallása szerint a világ egyik legjobban fizetett szónoka; egyszer 3 millió dollárt kapott egy beszédért, amelyet két ausztráliai városban tartott.
Politikai értelemben Trump centrista, valahol félúton áll a demokrata pártiak és a republikánusok között. Mindkét táborból vannak politikus ismerősei.

A New Yorkban élő, 69 éves befektetőnek öt gyereke született három házasságból. Becenevét - "The Donald", vagyis "a Donald" - első feleségétől, Ivana Zelnickova cseh modelltől kapta.

A 2001-ben Manhattanben, a Central Parktól nem messze megnyílt Trump Tower máig az ingatlanmágnás birodalmának jelképe. Vagyona a saját bevallása szerint 10 milliárd dollárra rúg, a Forbes magazin szerint inkább 4 milliárd dollár körül lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: