2017-11-12 19:12:57• hírek • Szatmár.ro

Donald Sutherland Életmű Oscar-díjat kapott

A 82 éves kanadai színész eddig még csak jelölést sem kapott.
 

Több mint 140 filmben szerepelt már a 82 éves Donald Sutherland, ám hat évtizedes munkásságát eddig a szakma elfelejtette méltatni  - mostanáig. A november 11-én megtartott Kormányzók bálján ugyanis végre átvehette az arany szobrocskát, amellyel a színész életművét ismerte el a filmakadémia. 

A színészt számos nagyszerű filmben láthatta már a közönség, ezek közül Emmy-díjat is kapott Az X polgártárs címűért, de A piszkos tizenkettő , vagy az Átlagemberek is sokak számára ismerős. 

 

Donald Sutherland neve sokak számára azért is ismerősen csenghet, mert ő az édesapja a 24 sorozat és számos Hollywood-i sikerfilm sztárjának, Keifer Sutherlandnak, akivel közös filmjei is voltak. 

 

Whoopi Goldberg elismerő szavakkal méltatta a színésztársát, aki szerinte minden idők legnagyobb mágusainak egyike. 

 

Mellette még Agnes Varda francia filmrendező, Charles Burnett forgatókönyvíró-rendező és Owen Roizman operatőr is átvehette az Életmű Oscar-díjat. A gála során továbbá tiszteletbeli Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia az Oscar-díjas mexikói filmrendezőt, Alejandro González Inárritut Carne y Arena (Hús és homok) című virtuális valóság-filmjéért. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: