2011-02-11 15:27:59• hírek • Szatmár.ro

Bál Szamoskrassón

Illusztráció
Illusztráció

Szombaton egyházi bált tartanak Szamoskrassón.

A helyi református egyházközség szervezésében szombaton, 19.30 órai kezdettel jótékonysági bálra kerül sor a szamoskrassói gyülekezeti teremben. Sipos László lelkipásztor elmondása szerint a bál ötlete három évvel ezelőtt adódott, amikoris a fiatalok ki akarták bérelni egy mulatságra az ingatlant - az egyház felvállalta a bál megtartását.

A mostani mulatságra nem szednek beléptidíjat, viszont minden résztvevő lehetőségéhez mérten adományozhat egy kisebb-nagyobb összeget. A befolyt pénzösszeget a parókia korszerűsítésére fogják fordítani, az elöregedőben lévő, 700 lelkes gyülekezet ugyanis anyagilag nem áll olyan jól.

Sipos László elmondta: tombolasorsolást is tartanak a batyubálon - háztartási felszereléseket, Bálint-napi ajándéktárgyakat vihetnek majd haza a szerencsések.
A lelkipásztor a gyülekezet helyzetével kapcsolatosan azt is megjegyezte: évente háromszor annyi az elhalálozások száma, mint a keresztelőké - a születések nagyobb része az anyagi gondokkal küszködő, aktív egyháztagnak nem számító roma családokban adódik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: