2013-02-28 12:09:21• hírek • Kocsis Zoltán

Dolj megyei betörőbandát fogtak el Szatmárnémetiben

Dolj megyei, lakásokból való lopásra és betörésekre specializált bandát fogott el szerda délután Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Rendőrség. A kommandósok segítségét igénybe vevő rendőrök a Real hipermarket parkolójában vették őrizetbe a hat tagú bandát.

Az öt nőből és egy férfiból álló társaságot egy Nagy-Britanniában bejegyzett Saab márkájú személygépkocsiban tartóztatták fel. Az autót már egy ideje követték, ám csak a parkolóban tudták biztonságos körülmények közepette megállítani, a benne ülőket pedig őrizetbe venni, magyarázta Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője.

A hat tagú banda a „Jó napot kívánok!" módszert alkalmazva bonyolította bűnös tevékenységét. A módszer lényege, hogy miután megfigyeltek egy lakást vagy házat, becsengettek/bekopogtattak. Amennyiben otthon volt valaki, különböző indokokkal igyekeztek elérni, hogy beengedjék őket.

Amennyiben nem tartózkodott otthon senki, akkor egyszerűen betörtek és elvittek mindent, ami mozdítható. Elfogásukkor jelentős összegű pénzt és betöréshez használt szerszámokat találtak náluk.

Crsitea elmondása szerint a banda Szatmár megyében egyetlen betörést sem hajtott végre, a rendőrség gyors fellépésének köszönhetően sikerült ezt megelőznie. Kolozsváron és környékén viszont több lakást fosztottak ki, ezért az éjszaka folyamán a szatmári rendőrség át is adta kolozsvári kollégáinak a 20 és 58 év közötti gyanúsítottakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: