2016-10-31 12:31:23• hírek • Kocsis Zoltán

Dolgoztak a posták hétfőn Szatmáron - de mi lesz kedden?

Szatmár megyében ugyan hétfőn újraindult az élet a postahivatalokban, a helyzet azonban egyáltalán nem egyszerű: az országban nem mindenütt vették fel a munkát hétfőn és az sem biztos, hogy kedden nyitva lesznek a hivatalok!

Tripon Trandafir, a Szatmár megyei postai alkalmazottak szakszervezetének elnöke a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, egyedül az ügyfelek iránti tiszteletből nyitottak ki a postai hivatalok. A gesztus elsősorban annak tudható be, hogy hétfő október utolsó napja - és vannak olyan pénzügyi juttatások, amik, ha az ügyfelekhez nem jutnak el a hónap utolsó napjáig, akkor a következő hónapban már nem lehet őket kifizetni.

„Mi úgy döntöttünk, hogy hétfőn kinyitunk, ám ezt nem minden megyében tették meg. Hogy kedden mi lesz, jelenleg mi sem tudjuk. Ami biztos, a szakszervezet és a vezetőség vasárnap éjfélig tárgyalt, de közeledés nem történt. Amíg nem teljesítik követeléseinket, addig mi nem leszünk hajlandóak újrakezdeni a munkát", jelentette ki Tripon.

A szakszervezet azt szeretné, ha egységesen bruttó 200 lejjel emelnék meg a postai alkalmazottak fizetését. Az intézmény vezetői ezzel szemben differenciált emelést tudnának elképzelni. Azok, akik havi 1269 lejt visznek haza, azoknak az első verzió szerint 200, a második szerint pedig 140 lejjel emelnék meg a bérét, azok pedig, akik havi 2.202 lejt keresnek, 60 lejjel vihetnének többet haza. Ezt viszont a szakszervezet diszkriminatívnak tartja.

A postai alkalmazottak munkabeszüntetése csütörtök óta tart.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: