2017-01-05 14:47:18• hírek • Szatmár.ro

Dolgoznak a kátyúzási és aszfaltozási prioritási lista összeállításán

A komolyabb útfelújításokat teljes körűre tervezik.

Szatmárnémeti városmenedzserének, Maskulik Csabának a feladatkörébe került az útfelújítások, útkarbantartások koordinálása. Ő beszélt a szatmár.ro-nak a 2017-es nagy kátyúzás és aszfaltozás előkészületeiről.

„Tavasszal, amint az időjárás megengedi, az útkarbantartás kapcsán az elsődleges feladat a gödörtömés lesz. Emellett több utcára vadonatúj aszfaltréteg fog kerülni. Abban gondolkodunk, hogy ahol komolyabb felújítás szükséges, az teljes körű lesz, azaz a járdákat és a zöldövezeteket is felújítjuk."

Maskulik elmondása szerint azt tervezik, hogy a várost zónákra osztják, az útfelújítások pedig ezek alapján történnek. Így nem egy-egy utca lesz felújítva a város különböző pontjain, hanem bizonyos területeken összefüggő új aszfalton lehet majd közlekedni.

„Új aszfalt csak akkor kerülhet majd egy-egy útszakaszra, ha ott a közmű-hálózat - víz, szennyvíz, gáz - már fel van újítva. Nem szeretnénk, ha a vadonatúj aszfaltot pár hónappal később egy másik felújítás miatt fel kellene törni" - mondja Maskulik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: