2010-06-28 14:21:28• hírek • Szatmár.ro

Dögös autócsodák

Hetek óta számtalan információt osztottunk már meg az Opel DragRacinggel kapcsolatban, egy dologról azonban még nem ejtettünk szót: ez pedig a csili-vili járgányok, dögös autócsodák és ritka verdák kiállítása, melyek szintén a szatmárnémeti repülőtér betonján fognak felsorakozni július 3-án és 4-én.

Igen, az Opel DragRacing ismét városunkba hozza Románia és a környező országok autóépítő őrültjeit, akik időt és energiát nem sajnálva alakítják egyedivé verdáikat. Itt lesznek például a magyarországi Rusty Rodders CC hot rod gépcsodái, melyek igazi csemegének számítanak az épített és különleges autók kedvelőinek. Róluk érdemes tudni, hogy alighanem az övék az első hivatalos hot rod klub Magyarországon. Tíz tag van jelenleg, akik az átépítésekkel a gyermekkori álmaikat valósítják meg: akkor Matchboxokat szedtek szét és alakítottak át, most végre van idő és pénz, hogy nagyban is megtegyék ugyanezt - mondta el a csapat szóvívője, Speed Cowboy. Hot rodnak nevezzük amúgy azokat a bontókból és roncstelepekről, illetve a nagypapa fészeréből összeválogatott fődarabokból készített járműveket, amik egyszerű szerkezetük ellenére nagy teljesítményt nyújtanak, és tipikusan úgy néznek ki, mint egy félbe- majd magára hagyott Ford a húszas évekből. Egyszóval nálunk még sosem látott dögös autókat csodálhatnak meg az Opel DragRacing nézői.

A Rusty Rodders CC mellet itt lesznek még a Magyarország és Románia legnagyobb tuning csapatai is. A nagyobb bandák közül jelezték részvételüket a  Galffy Tuning, a Füzestuning, a nagyváradi Crazy Tuning, valamint a KTB stúdió tagjai, hogy csak párat említsünk.  A helyi „tuner" srácok ösztönzésére pedig idén egy új kategóriát is bevezetünk, mégpedig a BEST CAR OF MY CITY (I.II.III.) versenyt: csak szatmáriaknak, Szatmárnémeti legszebb autói!
Számtalan szatmári srác a hír hallatára elkezdett autót építeni, remélhetőleg az eseményre el is készülnek... Ami a rendezvényünk tuning show részét illeti, a következőket tudjuk ígérni: több mint 20 serleg, 10 kategória, különdíjak, szép erdélyi lányok, rengeteg néző, kellemes hangulat és egy felejthetetlen élmény.
A tuning kiállítás idei újdonsága lesz még, hogy a dögös verdákat Carstyling jóvoltából egy különleges forgószínpadon tekinthetik majd meg a nézők és a zsűri tagjai egyaránt.

A csili-vili autócsodák másik kategóriájában az OldTimer kiállításon gyönyörködhetnek az Opel DragRacing nézői. A brassói, kolozsvári és nagybányai oldtimeresek mellett Európa számos szegletéből érkeznek majd a letünt idők járgányai, hogy medobogtassák a régi autók szerelmeseinek szívét. Ne feledjék tehát: július 3-4, szatmárnémeti repülőtér, Opel DragRacing - ahol nemcsak álmainkban integet Amerika!

Mindez azonban nem jöhetne létre partnereink és támogatóink nélkül.  Fő támogatónk a szatmárnémeti Opel West márkaképviselet, a rendezvény hivatalos autója az új Opel Astra. Hivatalos energiaitalunk a Kalaschnikow, motorolajokban és kenőanyagokban Mobil1-et használunk, a Lubexpert forgalmazásában. A verseny biztonságát az OmniAsig garantálja, gumiabroncsok a GerBogtól, szórakozni és kikapcsolódni pedig a nagykárolyi Termálstrandra járunk. Logisztikai partnerünk az A-CAR Romania, kiemelt partnerünk a Carstyling.hu.

A rendezvény szervezője a szatmárnémeti AutoSportKlub és a DragRacing Hungary.

A verseny helyszínét biztosító Nemzetközi Repülőteret a Szatmár Megyei Tanács bocsájtja rendelkezésünkre, ezáltal is népszerűsítve Szatmár megye turisztikai látványosságait és a repülőtér szolgáltatásait a széles közönség körében.

Drag Racing

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: