2018-04-19 07:30:34• hírek • Közlemény

Dogmatika másként a lelkésztovábbképzőn

Kozák Péter református lelkész érkezett Budapestről, a Károli Gáspár Református Egyetemről, hogy előadást tartson a Szatmár és környéki lelkipásztoroknak a soron következő lelkésztovábbképzőn.

Kedden és szerdán a Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség gyülekezeti házában Keresztúri Sándor Zsolt hiripi lelkipásztor szervezésében és Sipos Alpár Szabolcs református lelkipásztor, teológus, a Magyarországi Bibliaszövetség Bibliaiskolájának és a Magyaroszági Liebenzelli Missziónak vezetője kíséretében érkezett az előadó, hogy végsősoron mégjobban megszerettesse a rendszeres teológiát a hallgatósággal.


Miképpen alkalmazhatjuk a kijelentés örök igazságait a 21. században, és miképpen tudnák a gyülekezeti tagoknak és keresőknek érthetően és életszagúan ezt továbbadni? Meg kell találni a kapcsolatot a ma emberének hétköznapi kérdése és az evangélium rendszerbe foglalt tételei között.


Miután tisztázták a dogmatika életből kiinduló megközelítésének fontosságát, megnézték azt a kontextust, amire a dogmatika igazságait alkalmazni kell, s végül a szentháromságtan, a gondviselés, az antropológia, szotériólógia, pneumatológia nagy dogmatikai fejezeteit az életből kiindulva tárgyalták, a teljesség igénye nélkül. Kettős motiváció vezérelte az alkalmon elhangzottakat: a ma embere lelkileg lakjon jól, és a keresztyén tanitás minden igazsága megmaradjon. A két napon az előadások között és közben jó és építő beszélgetések alakultak ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: