2014-11-30 12:43:39• hírek • Szatmár.ro

Dobszótól volt hangos a Szakszervezetek Művelődési Háza

Ritmusok zajai címmel immár hatodik alkalommal szervezett dobparádét a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ. Közel harminc dobos lépett fel a rendezvényen, javarészt olyanok, akik már egy ideje ismerkednek a ritmusok világával, de Cserey Csaba szatmári profikat is meghívott, sőt, egy szlovákiai magyar sztárdobos is bemutatta tudását.

A legendás Szatmárnémetiben élő Cserey Csabcsy a szíve és lelke, valamint az egyik műsorvezetője annak az évente megrendezett dobshownak és ütőhangszeres találkozónak, amelynek idei kiadására szombat este került sor a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ termében - ez egyébként a Szakszervezetek Művelődési Házának egyik kisterme.

Hat évvel ezelőtt rendezték meg az első Ritmusok zajai fesztivált, akkor és azóta minden évben sok szatmári fiatalnak és idősnek jön meg a kedve a rendezvényt követően, hogy dobverőket ragadjon és elkezdje a ritmusok tanulását.

Idén 25 félprofi dobos lépett fel - javarészt Cserey Csaba tanítványai -, de a több zenekarban is közreműködő Fisár Csaba és Balog Ferenc is dobok mögé ült. A dobolásról egy rövid, bemutatóval egybekötött előadást is figyelemmel követhetett a hallgatóság. A Szlovákiából érkező, nemzetközi szinten is elismert sztárdobos, több hangszermárka reklámarca, Julius Petrus az ütőhangszerek múltjáról beszélt, szerepükről a törzsek életében, majd eljutott a swing-zenéig, a rock'n'rollon át napjainkig. A ritmusokat természetesen be is mutatta, a javarészt ütőhangszeresekből álló közönség pedig nagy figyelemmel hallgatta a sztárt.

A két műsorvezető, Cserey Csaba és Jean Baciu még a rendezvény elején megmutatta, milyen fantasztikus ritmusokat lehet előcsalogatni két dobverővel, akár dobfelszerelésből, akár egyszerű fazekakból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: