2012-05-08 13:22:01• hírek • Póti Orsolya

Dobrudzsát népszerűsítő kiállítás nyílt a Vécsey-házban

Régi képeslapokból, fényképekből és információs plakátokból nyílt kiállítás május 8-án a Vécsey-házban. A tárlat anyaga Tulcea városát, Dobrudzsát és a Duna-deltát mutatja be a „Cul-Tul-Ro - A tulcea-i kultúra bemutatja..." című projekt keretében.

Május 7-9. között zajlik a Szatmár Megyei Könyvtár, a Szatmár Megyei Múzeum és a Tulcea megyei kulturális intézmények között az a projekt, melynek célja Dobrudzsa és a Duna-delta természeti és kulturális értékeinek népszerűsítése.

A három napos rendezvénysorozat keretében május 8-án, kedden 12 órai kezdettel kiállítás nyílt a Tulcea városát ábrázoló régi képeslapokból, fotóművészeti alkotásokból, valamint Dobrudzsát és a Duna-deltát népszerűsítő információs plakátokból.

A kiállítást Mircea Ardelean, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója nyitotta meg köszöntve a jelenlévő Tulcea megyei kulturális intézmények vezetőit. Ardelean elmondta: fontos, hogy a kiállított alkotásokon keresztül betekintést nyerhetünk az ország másik végében lévő megye kulturális életébe és természeti adottságait is jobban megismerhetjük a nagyszerű fényképek által.

A kiállításmegnyitó után, 12.30 órától filmvetítésre került sor, melynek keretében a „Tulcea megye - föld a Duna és a tenger között", „Vár a Duna Delta" és a „Tulcea megye, a kapcsolatok kikötője" című rövidfilmeket mutatták be.

Május 9-én, szerdán újabb programok várják az érdeklődőket. A kiállítást mellett, 12 órától interkulturális párbeszédsorozatra kerül sor, melynek keretében szó esik Dobrudzsa természeti és kulturális adottságairól, a térség multikulturalitásáról, valamint az ott zajló régészeti kutatások eredményeiről.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: