2011-09-23 17:30:47• hírek • Szatmar.ro

Dobogót várnak Sámeltől a Balkán -bajnokságon

Nagy menetelés elején van jelen pillanatban Sámel Lóránd, a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozója: miután nemrég az országos bajnokságon lépett tatamira, a hétvégén egy újabb mérvadó verseny vár rá, ezúttal Belgrádban.

A szerb fővárosban a 20 esztendős dzsúdós a felnőtt Balkán-bajnokságon vesz részt a hétvégén és Terely Mihály legalább olyan eredményt remél, mint amilyet Sámel az országos bajnokságon elért. Ott ugyanis, akárcsak a 18 éves csapattársa, Pándi Karola, a harmadik helyen végzett. „Én hiszek abban, hogy Lóránd a Balkán-bajnokságon is fel tud majd állni a dobogóra, hogy melyik fokára, az szombat estére már kiderül", mondta a mester.

És hogy miért beszéltünk nagy menetelésről? Mert a versenyt követően Sámel tíz napra Brassópojánára vonul edzőtáborba. Ott készül fel ugyanis a szintén Belgrádban megrendezendő Európa-kupára valamint a november 17-20.-án esedékes U23-as Európa-bajnokságra, melynek Baku ad majd otthont.

Nem Sámel az egyetlen amúgy az Unio dzsúdósai közül, aki tatamira lép a hétvégén: Dudás Denisa, Czerlau Jennifer, Domuţa Norbert, Stan Dominic és Ponţoc Raul, Czerlau Mercédesz, Kovács András és Demian Sabin az U13-as és U11-es korosztály számára hagyományosan megrendezendő Arad-kupán érdekelt.

Az U15-ös korosztályban versenyző Kovács Dóra is komoly változás előtt áll: az olimpiai felkészülési központban részt vesz az U17-es korosztály edzőtáborában, majd Kolozsvárra teszi át székhelyét, ahol a női válogatottak központjában folytatja pályafutását és tanulmányait is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: