2019-10-23 14:45:31• hírek • Erdélysport.hu

Dobogós helyezést ért el Szejke Vilmos-Zsolt

A Székelyudvarhelyen elért III. helyezés újabb ezüstérmet jelentett a szatmári quadosnak.

A Székelyudvarhely közelében megrendezett futammal ért véget a 2019-es román tereprali bajnokság a quadok számára.

A versenyen Szejke Vilmos-Zsolt a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ezzel azonban bebiztosította ezüstérmét a bajnokság összesített táblázatán.

„Remek verseny volt, köszönet a kifogástalan szervezésért Miklós Csabának. Főleg annak tükrében, hogy Székelyudvarhelyen évtizedek után először rendeztek bajnoki futamot” – mondja a boldog bronzérmes.

A szatmárnémeti quados járgányával 2016 és 2017 után már harmadjára zárta a második helyen a bajnokságot az enduro cross versenyszámban a 4×4-esek mezőnyében – a „verhetetlen” kolozsvári Radu Mihai Lungu mögött.



„Nehéz volt az idei bajnokság. Sokat elmond, hogy például az első futamon Aradon mindössze négyen tudtunk végigmenni a pályán a tizenkettőből” – eleveníti fel a szezon elejét Szejke.

A szatmárnémeti sportember dolgát külön megnehezíti, hogy az ő quadja a legkisebb a mezőnyben. „Az én gépemet egy 850 köbcentis motor hajtja, míg a többiek 1000 köbcentis quaddal versenyeznek” – magyarázza. „Néha érzem, hogy hiányzik az erő, de amint azt az elért eredményeim is mutatják, nem mindig a nagyobb motor a döntő” – teszi hozzá. „A kanyarokban ledolgozom a hátrányomat” – jegyzi meg nevetve.

Szejke Vilmos 2014-ben csöppent bele a tereprali világába, „amikor egy haver elvitt magával egy aradi versenyre. Rögtön negyedik lettem a hobbi kategóriában”. Egy évvel később aztán már meg is nyerte az országos bajnokságot a hobbi kategóriában enduróban és enduró crossban is, így átlépett a profik közé.

Nem csak a román bajnokságban tette próbára magát. Három évvel ezelőtt elindult egy magyarországi bajnoki futamon is, ahol rögtön 3. helyen végzett. „Idén szerettem volna párhuzamosan versenyezni mindkét kiírásban, ám sajnos több versenynap is egybeesett, nekem pedig a román bajnokság volt az elsődleges” – mondja. Magyarországon 16-17 lóerővel nagyobb motorokkal versenyeznek a riválisok, ám Vilmosnak így is összejött például egy második hely Somogyaszalón.

Ezen kívül Szejke az elmúlt négy évben folyamatosan részt vesz a Hunt the Wolfon, a világ talán legnehezebb quadversenyén, amelyet Kolozsvár környékén rendeznek meg. Ez egy öt napos, embert és quadot próbára tevő verseny, amelyen az idén 16 országból érkeztek versenyzők. A Hunt the Wolfot idén sajnos egy halálos baleset miatt a 3. nap után lefújták, ám tavaly Szejke 6. helyen ért célba a középkategóriában.

„A nagy álmom a Dakar volt. Néhány éve meg voltam bolondulva érte, ám tőkeerős támogatók nélkül az egy elérhetetlen cél. Igyekszem dobogóra állni jövőre is a román bajnokságban és megpróbálok minél több versenyen elindulni Magyarországon is. Ne feledjük, én vagyok a román mezőny legidősebb versenyzője” – zárja szavait szokás szerint mosolyogva.


További erdélyi sporthírekért látogassa meg az Erdélysport.hu-t!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: