2011-11-05 09:48:29• hírek • MTI

Döbbenetes csempészáru

Mintegy tízezer darab védett madár tetemét találták meg egy román teherautóban pénteken késő este a nagylaki átkelőnél a határrendészek, a szállítmány együttes eszmei értéke csaknem százmillió forint - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A belépésre jelentkező járművet vizsgáló rendőröknek feltűnt, hogy a rakomány egy részének csomagolása különbözik a szállított hentesáruétól, ezért alapos ellenőrzésnek vetették alá a járművet - mondta Jásza Linda hadnagy a helyszínen.

A hűtőteherautóból mintegy tízezer védett madár teteme került elő. A madarak eszmei értéke egyedenként tízezer forint, így a szállítmány teljes értéke megközelíti a 100 millió forintot. A sofőr ellen természetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - tudatta a szóvivő.

Bránya Krisztián, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóságának természetvédelmi őrkerület-vezetője elmondta, a madarak között a legtöbb mezei pacsirta (Alauda arvensis) volt. A tetemek között akadt még kalandrapacsirta (Melanocorypha calandra), rozsdástorkú pityer (Anthus cervinus), kékbegy (Luscinia svecica), tengelic (Carduelis carduelis), fenyőrigó (Turdus pilaris), léprigó (Turdus viscivorus), nádi sármány (Emberiza schoeniclus) és barázdabillegető (Motacilla alba). A szakember szerint a védett madarakat néhány napja ejthették el sörétes puskával.

A madarakat szorosan kartondobozokba és nejlonzacskókba csomagolták. A dobozokon és a zacskókon feliratok voltak olvashatók - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: