2017-04-12 00:18:49• hírek • telesport.hu

Döbbenet! Robbantás miatt elmaradt a Dortmund-Monaco BL-negyeddöntő - Bartra súlyosan megsérült

Megdöbbentő és példátlan eseménnyel „kezdődött” a küzdelem a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében: bomba robbant az AS Monaco elleni BL-negyeddöntőre készülő Dortmund csapatbuszának közelében, miközben az együttes a meccs helyszínére tartott. A merénylet miatt a keddi találkozót szerdán rendezik meg. Az est egyedüli meccsén a Juventus „robbantotta” elemeire a Barcelonát, ám ne feledjük, az előző körben a katalánok nem 0-3, hanem 0-4-es hátrányt is képesek voltak ledolgozni a Paris St.Germain ellen. Kérdés, lesz-e újabb katalán feltámadás húsvét negyednapján?

A Barcelona kezdte a találkozót, mégis a Juventus jutott el húsz másodperc alatt lövésig, Mandzukic lőtt a kapu fölé. Nem kellett sokat várni az újabb hazai helyzetre, a harmadik percben Higuaín középre tartó fejesét kellett Ter Stegen kapusnak hárítania. A Zebrák folyamatos nyomás alatt tartották a katalánokat, aminek a hetedik minutumban meg is lett az eredménye, Cuadrado passzából Dybala fordult kapura és tekerte a labdát a hosszú alsóba.

A Juventus erőszakos letámadása láthatóan zavarta a vendég együttest, amelynek sokpasszos játékát higgadtan nézte a torinói védelem. A 21. percig kellett várni az első komoly Barca helyzetre, Messi pazar labdát adott Iniestának, akinek lövését Buffon hatalmas bravúrral hárította. Az újabb hidegzuhanyt a 22. percben kapták Messiék: Mandzukic visszagurított labdáját ismét Dybala helyezte el Ter Stegen kapujának jobb alsó sarkába. Meddő katalán fölény mellett ismét a Zebrák jutottak el komolyabb helyzetig, Higuaín egy felpörgetett labdát küldött a Barca kapuja felé, de Ter Stegen védte az életerős löketet.

A katalánok kétgólos hátrányban voltak kénytelenek az öltözőbe menni az első játékrészt követően, és az a tény, hogy a Juventus 2013 áprilisa óta veretlen európai kupamérkőzéseken saját stadionjában, nem sok jóval kecsegtetett Neymarék számára. A második félidő legelején cseréltek a katalánok, Mathieu helyére André Gomes érkezett. A 47. percben egy Barca-támadás következtében Messi elé került a labda, de tizenhat méterről a kapu mellé gurított az argentin zseni. Kicsivel később Higuaín kapott remek labdát, de meggyűlt a baja az átvétellel és Ter Stegen kezébe bombázott.

A Barcelona védelme az egész mérkőzésen bizonytalannak tűnt, ahogyan a Juventus harmadik találatánál is: egy szögletet követően Chiellini felugrás nélkül bólintott a gránátvörös-kékek kapujába. A 68. minutumban Messi remek labdával ugratta ki Suárezt, akinek a hosszú alsóba tartó lövését azonban Buffonnak sikerült szögletre piszkálnia, megmentve így csapatát az otthon kapott góltól.

A Juventus kettőt is cserélt tíz percen belül, először Cuadrado helyére érkezett Mario Lemina, majd Dybala hagyta el a pályát és Tomás Rincón futott a gyepre. Az utolsó negyedórában égbekiáltó helyzetet nem alakított ki egyik csapat sem. A mérkőzés végén Allegri vezetőedző harmadik cserelehetőségét is kihasználta, Pjanicot hozta le és Barzaglit küldte fel. A rekordbevételt hozó összecsapás a Juventus 3-0-ás győzelmével zárult.

Hasonló izgalmakat ígért a másik találkozó is, ám sajnos Dortmundban másfajta izgalmakban volt részük a szurkolóknak és elsősorban a hazai játékosoknak. Az utcán, a dortmundi csapatbusszal szemben elhelyezett pokolgép 10 kilométerre a Dortmund stadionjától robbant. A német rendőrség szerint célzott támadás történt.

"Az incidens kevéssel az után történt, hogy csapatunk busza a szállodából elindult a stadionba. A busz két helyen sérült meg. Egy játékosunk szenvedett sérülést, ő jelenleg kórházban van" - írta közleményében a Borussia, mely Twitter-oldalán jelentette be, hogy a mérkőzést szerdán 19.45-től rendezik meg.

Az eset után több sajtóorgánum is jelezte, hogy a sárga-feketék spanyol hátvédje, Marc Bartra sérült meg könnyebben, amikor üvegszilánkok vágták meg a karját. Később  Sascha Fligge, a klub sajtótszóvivője a könnyebb sérülést súlyosra módosította: a védőnek eltört az orsócsontja és több szilánk fúródott a kezébe. 

 Közben Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrségének szóvivője közölte, hogy három robbanás történt. Hozzátette, drónnal vizsgálják át a környéket esetleges további robbanószerkezetek felkutatására.

"Egyelőre nem lehet megmondani, hogy milyen természetű volt a robbanás és hogy pontosan hol robbant fel valami" - áll a rendőrségi közleményben.

A stadionban a nézőket a klub szóvivője nyugalomra intette, hangsúlyozva, hogy nincs ok pánikra.

A Monaco csapatának szurkolótábora "Dortmund, Dortmund" énekléssel fejezte ki együttérzését az ellenféllel, illetve annak közönségével.

A Dortmund Twitter-oldalán a német klub segítséget ajánlott fel azoknak a monacói szurkolóknak, akiknek nem volt szállása kedd éjszakára a városban. A közösségi oldalon keresztül a vendég szimpatizánsoknak a hazai drukkerek ajánlanak fel fekhelyet éjszakára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: