2018-05-31 20:43:57• hírek • Blikk.hu

Döbbenet: 1100 pirulát szedett havonta Elvis

Miután Elvis és felesége, Priscilla házassága véget ért, a Király magányosan élt Graceland névre keresztelt otthonában. A sztárnak nem tett jót az egyedüllét: szörnyen elhízott, és drogfüggősége is egyre súlyosabb lett.

Súlyfeleslege miatt a rock & roll koronázatlan királyának stílusához elengedhetetlen fellépőruháiba sem fért már bele. Ápolója, Letetia Henley hosszú idővel Elvis halála után, 2015-ben árulta el, hogyan látta akkoriban az énekest.


"Láttam a rossz és a jó időszakait egyaránt. Nemcsak a betegem volt, hanem jóbarátom is. A végén már nagyon depressziós volt, túlsúlyos lett, és teljes letargiába esett szenvedélybetegsége miatt. Nagyon nyomorult állapotban volt" – emlékezett vissza Letetia.


Depresszióját az is okozta, hogy öregedni kezdett, és nem volt mellette olyan nő, akit szeretett volna. Hiányzott neki Priscilla. A barátai folyton 17-18 éves lányokkal próbálták összehozni, de úgy érezte, nincs bennük semmi közös. A külvilág számára úgy tűnt, mindene megvolt, de valójában sok minden hiányzott az életéből – fejtette ki Henley.


Elvis utolsó koncertjét 1977 júniusában, Indianapolisban adta. Ekkorra a sztár már nagyon rossz egészségi állapotban volt: magas vérnyomás, vastagbél-megnagyobbodás és zöld hályog keserítette meg az életét. A Király ekkor már folyamatosan nyugtatók és fájdalomcsillapítók függésében élt. 1977 januárja és augusztusa közt összesen 8805 gyógyszert váltott ki, ami havonta körülbelül 1100 pirulának felel meg.


Ennek köszönhetően 9 embernek megfelelő mennyiségű ételt, körülbelül 22.500 kalóriát evett meg mindennap, nem csoda, hogy rettentően elhízott. Miután a Király többet nem lépett fel közönsége előtt, teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől, testőrökkel körülvéve élt. Elvisről utolsó éveiben mind különösebb hírek kezdtek keringeni: szexuális kicsapongásairól, erőszakos megnyilvánulásairól és az FBI-jal való kapcsolatáról cikkeztek a lapok.


Elvis Presley 1958 nyarán került először kapcsolatba a drogokkal. A Király akkor attól félt, hogy a katonaság alatt félbeszakad a karrierje, majd imádott édesanyja elvesztése miatti fájdalma enyhítése végett amfetaminszármazékokat is fogyasztott. Elvis az óriási sikert sem tudta feldolgozni, ezért egész életében szenvedélybeteg maradt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: