2017-09-04 23:20:45• hírek • Kocsis Zoltán

Do szvidánja világbajnokság!

A miden matematikai számítgatásnak és kósza álmodozásnak véget vető mérkőzést Románia ugyanúgy 1-0-ra veszítette el Montenegróban, mint Magyarország az Európa-bajnok Portugália ellen. Budapesten zúgott a „Szép volt fiúk!”, Bukarestben viszont radikális változások jöhetnek.

Podgoricában az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a produktumra pedig egyik csapat sem lehetett igazán büszke. Úgy is fogalmazhatnánk, kiegyenlítetten gyenge teljesítményt nyújtott mindkét csapat. Hajszálnyi fölényt azért Montenegró ki tudott harcolni az összes fontos statisztikai adat tekintetében: 52%-ban birtokolta a labdát, 3-1 volt a kaput eltaláló lövések száma a javára, 82% volt a passzpontosság szemben Románia 79%-ával. Csak a legfontosabb statisztikai mutató, a gólok száma volt hajszálra egyforma. Elsősorban azért, mert az első negyed óra után remek helyzetből Fatos Beciraj centikkel a kapu mellé lőtt, újabb negyed órával később pedig hiába lőttek gólt a hazaiak, a bíró les miatt nem adta meg a találatot. Jogosan.

A második félidőben semmit sem változott a játék képe. És sajnos a színvonala sem. Románia ugyan végül 51%-ban birtokolta a labdát, de ennél sokkal többet mond, hogy a szünet után nem találta el az előző szezonban még az MTK hálóját őrző, most a francia második vonalba kiesett Lorient-et erősítő Danijel Petković kapuját.

Montenegró leginkább a széleken próbált meg a román védelem mögé kerülni és egy ilyen akció végül meg is hozta a találkozó egyetlen találatát: a 75. percben a nyáron a Lazióba szerződő Adam Marusic ívelt be tökéletesen középre, ahol érkezett Stevan Jovetic, aki a kapuba bólintott. A Monaco új szerzeményének ez volt a hetedik gólja a selejtezősorozatban, míg Románia összesen 8 gólt lőtt…

Vereségével Románia biztosan nem lesz ott a jövő évi oroszországi világbajnokságon, de kockázat nélkül az is kijelenthető, hogy a csoport negyedik helyén zár.

A selejtezősorozat ezzel természetesen még nem ért véget, október 5-én Románia Kazahsztánt fogadja, 10-én pedig Dániában zárja le ezt a ciklust.

E csoport:
Montenegró
– Románia 1-0
gól: Jovetic (75.)

Örményország – Dánia 1-4
gólok: Korjan (6.) illetve Delaney (16., 81., 91.), Eriksen (29.)

Lengyelország – Kazahsztán 3-0
gólok: Milik (11.), Glik (74.), Lewandowski (86., 11-es)
A csoport állása: 1. Lengyelország 19pont, 2. Dánia 16p., 3. Montenegró 16p., 4. Románia 9 p., 5. Örményország 6p., 6. Kazahsztán 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: