2010-05-20 13:24:34• hírek • Szatmar.ro

Oldtimer kiállítást rendeznek Pusztadarócon

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a szervezők a június 5-6 között először megrendezett Oldtimer & Youngtimer Találkozó 2010 elnevezésű kiállítás részleteit.

Mint kiderült, mintegy negyven régi autó tulajdonosa jelezte eddig részvételi szándékát a kiállításra. A javarészt Erdélyből érkező autóritkaságok tulajdonosaihoz magyarországi, valamint fővárosunk gyűjtői is csatlakoznak. A kétnapos rendezvényre Pusztadaróc kastélyának udvarán kerül sor, június 5-6-a között. A szervezők elmondták, elbűvölte őket a környezet és úgy érezték ez a helyszín lenne a legideálisabb egy effajta kiállításnak.

A járművek koruktól függően két kategóriába lesznek csoportosítva, a 25 éveseket a youngtimer, míg az ettől idősebb autók az oldtimer kategóriákba tartoznak majd. Prinzinger Adalbert valamint Csoma István szervezők, a szatmárnémeti Oldtimer Club küldöttei elmondták, nem csak egy egyszerű kiállítást szerveznek. Az autócsodákon kívül gulyással, pálinkával és különböző rendezvényekkel várják majd a látogatókat.


Ismertették a programot a találkozó szervezői
Ismertették a programot a találkozó szervezői


A régi autók gyülekezője 5-én 14 órakor a már említett kastélyban lesz, majd Szatmárnémetiben, a városközpontban vonulnak fel. Ezt követően rövid pihenőt tartanak a katolikus Székesegyház előtt, ahol bárki megcsodálhatja a járgányaikat. A pihenő után ismét útnak erednek és visszatérnek Pusztadarócra.
A két nap alatt nem csak a szép autók, de a táncok, valamint a divat kedvelői is találhatnak kedvükre való szórakozást.

A Loga Dance Schoolt négy táncospár fogja képviselni, akik angol-, illetve bécsi keringőt, valamint egy vérdús tangót mutatnak be, míg a divatos ruhákról a szatmárnémeti Inedit gondoskodik. Cosmin Muresan, a divatcég ruhatervezője portálunknak elmondta, igyekeznek az 1940-es évek hangulatát elénk varázsolni.
A Hollywood aranykorát idéző ruhaköltemények mellett a cég legújabb tavaszi, illetve nyári ruhakollekciójának legjobbjait is megtekinthetik a nézők.

Az eseményre a belépő 10 lejbe kerül, a tizennégy éven aluliak számára pedig díjtalan.


Ehhez hasonló autócsodákkal találkozhatnak Pusztadarócon
Ehhez hasonló autócsodákkal találkozhatnak Pusztadarócon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: