2016-08-29 13:33:18• hírek • Szatmár.ro

Díszpolgári cím Pop Simonának, díszoklevél mesterének, Csiszár Ferencnek

Hétfő délben a Csipler Sándor vívóteremben kisebb ünnepség keretében adták át Pop Simonának, a riói olimpián csapatban aranyérmet szerző szatmári vívónak a városi tanács által egyöntetűen megszavazott díszpolgári címet. Egykori mestere is díszoklevélben részesült.

A legutóbbi rendkívüli tanácsülésen a tanácsosok egyöntetűen megszavazták Kereskényi Gábor kezdeményezését, mely szerint Pop Simonát Szatmárnémeti díszpolgárává tenné. Az ok is rendkívüli: az ifjú sportoló tagja volt annak a román női tőrvívó válogatottnak, amelynek sikerült aranyérmet szereznie a riói olimpián. Sőt, a tőrvívó lányoknak sikerült csak aranyérmet szerezniük az ötkarikás játékokon Románia számára! Miután Pop Simona pénteken megérkezett Szatmárnémetibe, hétfőn a Csipler Sándor vívóteremben történt meg a megtisztelő cím átadása.

"Nagyon sok szeretettel köszöntöm ismér itthon, Szatmárnémetiben Pop Simonát! Nagyon büszkék vagyunk rá! Azt gondolom, hogy mindannyiunknak bearanyozta a napját az a kedd éjszaka megszerzett aranyérem. Azt kivánom Simonának, hogy legyen továbbra is egy jó példa azoknak a szatmári gyerekeknek-fiataloknak, akik lehet hogy ma vagy holnap először lépik át a vívóterem küszöbét. Lehet, hogy közülük kerül majd ki a jövő olimpiai bajnoka. Simona megmutatta, hogy meg lehet csinálni, úgyhogy bátorítani szeretnék mindenkit, hogy sportoljon, vívjon, hiszen a szatmári vívóiskola mindigis egy példaértékű intézmény volt a romániai sportéletben."

A sportoló meghatottan, izgalommal tele vette át a díszpolgári címet. Díszoklevélben részesült Csiszár Ferenc edző is, aki több mint tíz éven keresztül volt a friss olimpiai bajnok mestere. A kitüntetett sportembereket köszöntötte Altfatter Tamás alprefektus és Nagy Szabolcs, a megyei tanácselnök kabinettvezetője is.

Simona köszönő-beszédében elmondta: nagy megtiszteltetés neki a cím, amelynek átvételére nagy izgalommal készült. köszönetet mondott Csiszár Ferencnek is, aki 9 éves kora óta az edzője volt hosszú éveken keresztül. "Nem hittem volna, hogy egy polgármester egyszer majd így elkismeri a sportteljesítményeket, különösen egy olyan sportoló esetében, aki néhány éve a Steauához szerződött. Büszke vagyok, hogy ilyen a város, ilyenek a vezetői és ilyen fantasztikus barátaim vannak" - mondta a kitüntetett.

Csiszár rövid beszédében bevallotta: nagyon jó érzés volt számára, hogy egykori tanítványaa  csapattal a dobogó legfelső fokára állhatott. "Azt kívánom neki, hogy az élet minden területén ennyire sikeres legyen. A többi sportolónak pedig azt, hogy nekik is sikerüljön egy ilyen csodálatos eredményt elérni" - mondta az edző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: