2009-02-04 17:29:35• hírek • Szatmár.ro

Disznót vágtak a gyerekeknek

A "Szent József - a munkás" Katolikus Férfiszövetség minden évben keresi, hogy a szociális elkötelettség jegyében közvetlenül segítsen a rászorulókon.

Volt mikor ilyen jellegű akcióinak célpontja az utcán élők, máskor a hajléktalanszállón lakók, magányosan élők vagy betegek mindennapi gondjain enyhítettek. Az idén a "Szent Rita" Egyesület által támogatott 60 gyereknek kedveskedtek azzal, hogy Szaniszlóról egy 170 kg-os disznót vásároltak, falun levágtak, majd ezt közösen a gyerekekkel megperzseltek és feldolgoztak.

Túl azon, hogy a férfiak, illetve a nekik segédkező feleségek, csupán húst vagy hagyományos disznótoros készítményeket adományoztak, legalább annyira fontosnak tartották, hogy a gyerekekkel együtt legyenek és közösen dolgozzanak, munkájukkal neveljenek, hagyományt őrizzenek és biztassák a fiatalokat arra, hogy megdolgozzanak azért amire szükségük van, és közösségben élvezzék munkájuk gyümölcsét.

Évekkel korábban valami hasonlót álmodott meg Willand Frici bácsi is, de csak részben tudta akkor megvalósítani, halálát követően a Férfiszövetség vállalta fel, hogy végbeviszi mindazt, ami akkor álom volt, és összeköt nemzedékeket, értéket őriz és nevel - tájékoztat Kóczinger Tibor, a Férfiszövetség tagja.

Érdeklődéssel figyelték a gyerekek a perzselést

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: