2013-02-15 14:32:06• hírek • Szatmar.ro

Disznó levágva, kezdődhet a torna

Az előkészületeket jelentő nulladik nappal Pusztadarócon  már megkezdődött a szombaton rendezendő Fodor István Emléktorna: a nagyüzem egyelőre  nem a pályán folyt, hanem a helyi Ember Géza kúriánál, ahol egy termetesebb disznót áldoztak fel a mai tornát követő harmadik félidő oltárán. A jószág feldolgozásából sokan kivették a részüket, így Babucz László, Pap Tibor, Botos Pál, Csürök Ottó, Katócz Éva, Kovács Ágota, Pintye József, Király Jószef, Rezes Gyula, Juhász András, Viski Sándor, és természetesen nem hiányozhatott a koordinátor szerepét is betöltő Vincze Sándor alpolgármester sem. A tornát követő vacsorán tepertő, hurka valamint toroskáposzta lesz felszolgálva, természetesen pálinka és bor társaságában, de napközben frissen olvasztott zsír, kenyér és az ezzel járó vöröshagyma várja majd a játékosokat.

Amint arról már többször is beszámoltunk, kedden két éve volt annak a napnak, amikor tragikusan fiatalon, 35 éves korában eltávozott kollégánk, Fodor István, akinek emlékére tavaly először rendeztünk tornát a mikolai sportcsarnokban, ahol két napon keresztül 19 együttes lépett pályára. Az idei torna házigazdai szerepét Găman Mihály polgármester és Vincze Sándor alpolgármester vállalta el, amit ezúttal is köszönnek a szervezők, Simon Levente, ifj. Fodor Lajos és Romász János. A mostani viadal egynapos lesz, 12 együttes részvételével, a szervezők pedig olyan településeket hívtak meg, melyeket a vidék legjobb ismerőjeként „Rodrigo" barátunk és kollégánk a leggyakrabban látogatott meg terepútjai során. Az emlékezés mellett a tornának - akárcsak az elmúlt esztendőben - karitatív jellege is lesz, hiszen a csapatok által befizetett 500 lejes nevezési díjból begyűlt összeget Fodor István két árván maradt gyereke kapja meg. Lilla és István részére már a tavaly személyre szóló bankszámlát nyitottak. A nevezési díjat a csapatok a torna helyszínén fizethetik be ifj. Fodor Lajosnak.

A 12 csapatot három darab négyes csoportba sorolták, a kvartettekből az első két helyezett valamint a két legjobb mutatóval rendelkező harmadik helyezett alakulat jut be a már kieséses rendszerű negyeddöntőbe. A csapatokat öt mezőnyjátékos és egy kapus alkotja, a játékosok státusát illetően nincsen korlátozás. A viadalon a kispályás labdarúgás szabályai az irányadóak, a részletesebb leírást minden csapat megkapja az emléktorna kezdetekor.

Emlékeztetőül, a torna tavalyi első kiírását Mikola nyerte meg, miután a döntőben 2-0-ra verte a kálmándi csapatot. A harmadik helyet a lázáriak szerezték meg, a bronzcsatában gól nélküli rendes játékidőt követően büntetőkkel verték 2-1-re a mostani házigazda Pusztadaróc együttesét. A különdíjak sorában a legjobb játékosnak Tempfli Imre (Kálmánd) bizonyult, a legjobb kapus Csajkos Szabolcs (Nagykároly) lett, a legidősebb játékos Varga Miklós (Mikola) volt, a gólkirályi címet Buja Arnold (Pusztadaróc) kapta , a Fair-play díjat pedig az FC Sajtó érdemelte ki.

 

A Fodor István Emléktorna programja, február 16., Pusztadaróc
A csoport
Mikola
FC Sajtó
Halmi
Mezőpetri

B csoport
Pusztadaróc
Szatmárnémeti RMDSZ
Erdőd
Túrterebes

C csoport
Lázári
Nagykároly
Kökényesd
Református Papok

Az A csoport programja
9.00: Mikola - FC Sajtó
9.20: Halmi - Mezőpetri
11.00: Mikola - Halmi
11:20: FC Sajtó - Mezőpetri
13.00: Mikola - Mezőpetri
13.20: FC Sajtó - Halmi

A B csoport programja
9.40: Pusztadaróc - Szatmári RMDSZ
10.00: Erdőd - Túrterebes
11.40: Pusztadaróc - Erdőd
12.00: Szatmári RMDSZ - Túrterebes
13.40: Pusztadaróc - Túrterebes
14.00: Szatmári RMDSZ - Erdőd

A C csoport programja
10.20: Lázári - Nagykároly
10.40: Kökényesd - Református Papok
12.20: Lázári - Kökényesd
12.40: Nagykároly - Református Papok
14.20: Lázári - Református Papok
14.40: Nagykároly - Kökényesd

Negyeddöntők
1. - 15.00: A1 - B3/C3
2. - 15.25: B2 - C2
3. - 15.50: B1 - A3/C3
4. - 16.15: C1 - A2

Elődöntők
16.40: 1. negyeddöntő győztese - 2. negyeddöntő győztese
17.05: 3. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese
17.30: Kisdöntő
17.55: Döntő

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: