2013-06-27 17:21:17• hírek • Póti Orsolya

Díszmaszkok és festmények várják a művészetkedvelőket

Pop Stefania és Pastor Mihaela képzőművészek, a Szatmári Képzőművészek Egyesülete tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás június 27-én a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában.

Két fiatal művésznő alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők július 15-ig a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában. Pastor Mihaela velencei maszkokkal és maszkokat ábrázoló festményekkel, Pop Stefania Adela pedig színekben gazdag olajfestményekkel és akvarellekkel készült erre a tárlatra, melynek megnyitójára csütörtök délután 15 órától került sor.

A kiállítók munkásságát Felician Pop, a Szatmár Megyei Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója méltatta, ezt követően pedig Gergely Csaba ismertette a művészek pályáját. A beszédek között a Szatmári Művészeti Iskola két diákja énekelt, illetve gitározott.

Pastor Mihaelat már sok szatmári ismeri, hiszen az utóbbi két évben, amióta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja számos kiállítása volt megyénkben, Kolozsváron, sőt Magyarországon is.

Pastor kezdetben belső építéssel és díszítéssel foglalkozott, de már több mint öt éve átállt az egyedi díszmaszkok készítésére. Porcelánpor, arany- és ezüstfóliák, selymek, tollak és gyöngyök felhasználásával alkot egyedülálló, látványos darabokat, egyes maszkokat pedig festménybe foglal.

A máramarosszigeti Pop Stefania 2010-től a szatmári egyesület tagja. Ő szobrászatot tanult a Máramarosszigeti Művészeti Iskolában, majd érdeklődése a pszichológia és a filozófia felé irányult. Festményei tükrözik személyiségének sokszínűségét, a lélekelemzésre való hajlamát. Erre a kiállításra csendéletekkel, portrékkal és absztrakt alkotásokkal egyaránt készült.

A Szatmári Képzőművészek Egyesületének következő kiállítása június 30-án, vasárnap 12 óra 30 perctől kerül sor a nagykárolyi Károlyi-kastélyban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: