2009-10-26 18:06:01• hírek • Ferenczi Noémi

Díszkivilágítás Szatmárnémetiben

Egy cég tett ajánlatot a Szatmárnémeti díszkivilágítására kiírt liciten. Amennyiben minden feltételnek megfelel, már ezen a héten sor kerülhet a szerződéskötésre.

Hétfőn zajlott a megyeszékhely díszkivilágítására kiírt licit. Kereskényi Gábor alpolgármester, a licitbizottság elnöke honlapunknak elmondta, egyetlen cég, a kolozsvári Neon Lighting kft. tett ajánlatot. Még egy-két napot igénybe vesz, hogy a bizottság áttanulmányozza a cég által benyújtott dokumentációt, azonban úgy tűnik, a cég megfelel a feltételeknek, így már ezen a héten sor kerülhet a szerződéskötésre - magyarázta az alpolgármester.

Az idén jóval kisebb összeget különítettek el a városatyák a helyi költségvetésből a város díszkivilágítására. A tavalyi 280 ezer lej helyett, az idén 175 ezer lejből kell gazdálkodniuk. Az elmúlt évben egy nagybányai cég öltöztette ünnepi díszbe a megyeszékhelyet.

Az idei összegből a város központi részeinek valamint a parkok díszítésére 153 ezer lej plusz áfát, a lakónegyedek, karácsonyfák és a nagyobb útkereszteződések díszítésére pedig 22 ezer lejt költenek. Az elmúlt években a központi park fáit, a főútvonalak épületeit és a hidak oszlopait is ünnepi díszbe öltöztették. A köztereken pedig nagy karácsonyfák tették hangulatosabbá a téli ünnepek időszakát.

„Igaz, hogy az idei költségvetésből kevesebb jut hasonló kiadásokra, viszont reméljük, hogy nem lesz szerényebb a város díszkivilágítása, mint az elmúlt évben"- tette hozzá az alpolgármester.

Az ünnepi fények minden évben valamikor január közepén alszanak ki.


Tavaly egy nagybányai cég öltöztette ünnepi pompába a megyeszékhelyet
Tavaly egy nagybányai cég öltöztette ünnepi pompába a megyeszékhelyet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: