2016-08-03 18:20:15• hírek • Kocsis Zoltán

Dióban utaztak, kilenc megyében kutatnak utánuk – köztük Szatmárban is

Kilenc megyében összesen 42 házkutatást tartottak szerda délelőtt a szervezett bűnözés elleni ügynökség (DIICOT) nyomozói valamint a rendőrség kommandósai. Kilenc fizikai és hét jogi személy ellen folyik vizsgálat adócsalás, pénzmosás, sikkasztás és csalás vádpontokban. Ennyit az ügyről dióhéjban!

A hatóság szerint ugyanis a bűnszervezet bontatlan dióval és diómézzel való fiktív vagy törvénytelen kereskedelem formájában fejtette ki tevékenységét, amely által mintegy tíz millió lejnyi kárt okozott az államkasszának 2010 és 2016 között. A vádirat szerint a Törökországba szállított dió a vámügyi dokumentumok szerint Romániából származott, a valóságban viszont Chiléből és Ukrajnából.

Szerdán Szatmár mellett Arges, Buzau, Bákó, Neamt, Beszterce-Naszód, Szilágy, Konstanca és Dambovita megyékben, valamint Bukarestben tarottak házkutatást szám szerint 15 személy lakóhelyén, 23 cégnél és kirendeltségnél, valamint 4 közintézmény székhelyén. Kilenc fizikai személy - köztük három román és hat török állampolgár - és hét jogi személyiség ellen indítottak eljárást.

A nyomozóhatóság szerint a bűnszervezet vezetője két török férfi, a legfőbb eszköze pedig egy Bodzavásáron, illetve egy Brailában bejegyzett cég.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: