2012-12-11 13:48:44• hírek • Kocsis Zoltán

Dinóláb és teknősbéka – megnyílt a pARTs kiállítása

Hét művész, hét alkotás, három partner - egy közös cél! Hétfőn megnyílt az Autonet Import kft és a Kolozsvári Művészeti Egyetem együttműködésében létrejött kiállítás. Az alkatrészekből készült műtárgyak megvásárolhatóak, a befolyt összegből pedig a Caritason keresztül a mobilitási problémákkal küszködőket segítik.

A kolozsvári egyetem hét alkotójának (Florin Marin, Barabás István, Vasile Popa-Oltean, Ioan Picu, Emilian Mocanu, Darius Viorel Hulea és Paul Popescu) hét remekművét a Real hipermarketben állították ki. A műalkotások egy hétig lesznek láthatóak a jelenlegi helyükön, mondta Ilonczai Tamás, az Autonet marketing igazgatója, ezt követően pedig a kolozsvári Polus Centerben lesznek megtekinthetőek.

„Ez egy remek példa arra, miként tud együttműködni a művészet és az üzleti világ egy nemes cél érdekében", jelentette ki Ilonczai. Az alkotásokat ugyanis a két kiállítás után elárverezik, a befolyt összeget pedig a Szatmárnémeti Caritas támogatására fordítják. A program haszonélvezője azonban természetesen nem a karitatív intézmény, hanem a mobilitási problémákkal küszködő betegek, idősek - az aktív öregedés éve alkalmából ugyanis az ő megsegítésüket szolgálja az eladásokból összegyűlt pénz.

pArts - Automobil

Az egyik alkotásra, Vasile Popa-Oltean Automobiljára online, a www.sparepart.ro honlapon is lehet licitálni. A többire viszont élőben várják az érdeklődőket, jogi és fizikai személyek ajánlatait. A többi alkotásra licitálni kívánók az Autonet.ro oldalon található elérhetőségeken vehetik fel a kapcsolatot a szervezőkkel - például az office@autonet.ro e-mail címen.

Addig is a hipermarketben mindenki megcsodálhatja Paul Popescu „Dinoszaurusz lábát", Darius Hulea „Lófejét", Florin Marin „Női cipőjét", Barabás István „Macskáját", az említett automobilt és Ioan Pincu „Teknősbékáját". Egyedül Emilian Mocanu alkotását nem állították ki - a „Siklóernyő" elnevezést viselő műtárgy közel négy méter széles, súlya pedig megközelíti az egy tonnát, így nem fért be a kiállítóterembe.

A hiányzó elem - a Siklóernyő

Ilonczai és a szintén jelen lévő Andrássy Zsolt igazgató köszönetet mondott minden támogatónak és felkérte az érdeklődőket, hogy vegyenek részt a december 31-én záruló liciten. Kiemelték, hogy ezen alkotások, művészeti értékükön fölül, garantáltan egyediek, hisz csak egy készült mindegyikből.

A legfontosabb azonban, hogy megvásárlásukkal egyben rászorulókat segítenek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: