2009-05-18 11:47:59• hírek • Szatmar.ro

Dinamo vagy Urziceni?

Már csak két csapatnak van reális esélye a bajnoki cím elhódítására.

A Temesvár a vereségét követően már csak a Román Kupa megnyerésében bízhat, mivel ezzel hét pontra nőtt a hátránya listavezető Dinamóval szemben. A klubok hosszú távú gondolkodását jellemzi, hogy két egyesület, a Steaua és a Craiova is úgy döntött, három fordulóval a vége előtt megválik edzőjétől, így Marius Lacatus és Nicolo Napoli szedhette a sátorfáját.

A forduló egy vérbeli rangadóval kezdődött, ám a szokásostól eltérően idén sem a Steaua, sem a Rapid nem bajnoki címért, sőt, még csak nem is a dobogós helyekért küzd. De kettejük meccse ettől még rangadó, kár, hogy azt a mutatott játék nem támasztotta alá. Legalábbis az első félidő nem, amikor szinte egyik fél sem tudott kidolgozni egy komoly helyzetet. A szünet után egy gyors gólváltás következett, Spadacio találatára Kapetanosz válaszolt. Folytatódott a mezőnyharc és Moreno hatalmas hibája kellett az újabb gólhoz: kolumbiai eladta a labdát, mely Spadacio elé került, aki ismét nem hibázott.

 

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR a Brassót látta vendégük, és egyik csapatra sem lehetett azt mondani, hogy az első félidőben sokat vétettek volna az illemszabályok ellen, egyik sem borzolta sokat az ellenfél idegeit. Más kérdés, hogy egy focimeccsen ez nem feltétlenül dicsérendő. Erre a szünet előtt Dubarbier eszmélt rá, aki kétszer is helyzetbe került, főleg a másodiknál dolgoztatta meg nagyon Coman kapust. A második félidőre sem javult sokat a játék, ám a hazaiak mestere, Conceicao megtalálta a siker kulcsát: pályára küldte Diego Ruizt. Az argentin csatár előbb adott egy gólpasszt, majd a hosszabbításban egy találattal hálálta meg a bizalmat.

A forduló legfontosabb meccsén a listavezető Dinamo gyorsan hátrányba került a Temesvárral szemben, amikor a 10. percben Bucur húzott el Moti és Tamas mellett, majd a rövid felsőbe bombázott. Ezt követően azonban a bánságiak elkövették azt a hibát, hogy visszahúzódtak és a kontrákban bíztak. Igaz, ez majdnem bejött, ám Matache két ízben is bravúrosan mentett. A másik kapu előtt azonban folyamatos volt a nyomás, Danciulescu, N'Doye, Cristea és Niculae sorra alakították ki a helyzeteket, ám Pantilimon mindig a helyén volt. A bánságiak sorsát végül a támadás feladása mellett hatalmas személyes hibák pecsételték meg.

A 40. percben Nibombe lőtt félig lyukat, a labda N'Doye elé került, aki futtában a rövid alsóba bombázott. Négy perccel később Latovlevic fölöslegesen szögletre fejelte a labdát, a beívelésnél Pantilimon megtorpant, majd elcsúszott, így Niculae könnyedén fejelt a hálóba. A szünet után pedig Badoi buktatta Danciulescut, a N'Doye pedig bevágta a büntetőt. Ezt követően a Dinamo teljesen visszaállt, ezzel sokat rontva a remek meccs iramán, főleg, mert a Temesvárban csak Bucur és Parks okozott némi gondot az ellen védelmének, ám ők sem tudtak faragni a hátrányból. Ezzel a Dinamo lerázta a nyakáról a bánságiakat, jövő héten vár rájuk az Urziceni.


N'Doye nagyon fontos gólokat szerzett
N'Doye nagyon fontos gólokat szerzett


Mivel az Urziceni Varga és Onofras góljaival nyerni tudott Galacon, így egyedüliként tartja a lépést a Dinamóval, két ponttal lemaradva (65 illetve 63 pont). A Temesvár 58 egységgel búcsút inthet a bajnoki álmainak. Őket a CFR (55), a Rapid (54), a Craiova (53) és a Steaua (52) követi.

Ami az alsóházat illeti, biztosnak látszik, hogy a Farul és a Medgyes követi a már rég kiesett Buzaut és Otopeni a második vonalba.

Eredmények:

Craiova-Buzau 1-1
Gólok: Fl.Costea (80.), illetve Mansour (39)

Steaua-Rapid 1-2
gólok: Kapetanosz (52.), illetve Spadacio (47., 69.)

Iasi-Medgyes 2-0
gólok: Jovanovics (23.), Sfarlea (81.)

Beszterce-Pandurii 1-0
gólok: Ramos (46.)

Farul-Arges 2-0
gólok: Rusmir (11.), Chico (36.)

Kolozsvár CFR-Brassó 2-0
gólok: Peralta (77.), Riuz (90.)

Galac-Urziceni 0-2
gólok: Varga (66.), Onofras (90.)

Vaslui-Otopeni 2-0
gólok: Gencsev (10.), Zmeu (56.)

Dinamo-Temesvár 3-1
gólok: N'Doye (39., 49. 11-es), Niculae (44.), illetve Bucur (10.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: