2014-10-24 13:28:35• hírek • Szatmár.ro

Díjugrató versenyen lett második helyezett Dobos Petra

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja nemrég egy lovas díjugrató versenyen vett részt és nyert ezüstérmet.

Szatmár megyében egyre több lehetőség van lovaglásra, annak alapszintű elsajátítására, ám akik a díjugratás sportágába szeretnek bele, nem sok lehetőségük van a fejlődésre. A Kölcsey IX. D osztályába járó Dobos Petra 2007 óta lovagol, nemrég viszont a Mátészalka közeli Fábiánházán kezdett edzeni és komolyabban foglalkozni ezzel a lovassporttal.

A diáklány, aki Dumitrán Zsolt segítségével ismerkedett meg a lovaglással, nemrég a Nyíregyházi Megyebajnokságról hozott el második díjat a kezdők csoportjában - kezdőnek számít ugyanis, mivel csak nemrég szerezte meg a díjugrató rajtengedélyt. Ennek az engedélynek köszönhetően már hazai és nemzetközi versenyeken is részt vehet. A nyíregyházi megmérettetésen Petra egyébként a Szikrázó Szamos nevű lovon versenyzett.

Az ifjú versenyző hetente kétszer jár át edzeni Magyarországra - Sarla Gábor, Bubán Zsolt és Boros Sándor tanítványa. A sikeren felbuzdulva természetesen folytatni szeretné a versenyzést, akkor is, ha a tanulás és az edzések együtt eléggé fárasztóak. Jelenleg a sportoló támogatókat keres: a jó eredményekhez elsősorban egy jobb lóra lenne szüksége.

Magyarországi díjugrató versenyen lett második helyezett Dobos Petra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: