2016-11-12 14:11:49• hírek • Kocsis Zoltán

Díjeső a szatmári pedagógus társadalomban

Az idén díjazott pedagógusait és diákjait jutalmazta péntek este a Láncos templom gyülekezeti házában a szatmári pedagógus-társadalom: a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és a LiterArt Magyartanári Egyesület. Szerencsére volt mit és kit ünnepleni!

Az eseményt Baranyai Tibor, az RMPSZ Szatmári tagozatának elnöke, valamint a házigazda Nt. Király Lajos esperes nyitotta meg, a moderátori-műsorvezetői szerepet pedig Fisár Erika magyartanár töltötte be.

Az idei év során öten kaptak Mákvirág-díjat: Tempfli Levente és Baranyai István-Dávid, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, Fábian Ármin Vincentius, Schefler Barna és Schefler Gergő pedig a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból. Ők Bálint Zsuzsannától, a Kölcsey aligazgatónőjétől vehették át az újabb kitüntetést.

Kós Károly díjat kapott az idén a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja, Kovács Péter Zoltán, aki jutalmat, tanárnője, Szabó Csilla pedig elismerő oklevelet vehetett át Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelőtől. Schefler Gergő és Schefler Barna Bolyai Farkas-díjat kaptak, őket, valamint felkészítőiket, Koczinger Évát és Polcz Zitát Kovács Béla nyugalmazott matematikatanár is jutalmazta.

Nem csak a diákok, a pedagógusok is rangos országos díjakat érdemeltek ki idén, őket is köszöntötték a pályatársak. Muhi Sándor az Apáczai-díj arany, Fazekas Loránd pedig a bronzfokozatát vehette át idén. Kis Kálmán nyugalmazott magyartanár és Frigy Szabolcs-István tanár elismerő oklevelet, Muhi Miklós nyugalmazott fizikatanár, Jáger-Péter Mónika magyartanár, Kovács Béla nyugalmazott matektanár, Gábrus Andrea tanítónő és Török Kajtár Enikő Andrea tanítónő dicsérő oklevelet vehetett át.

A délután folyamán átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet is, amelyet Bertici Mária Cornélia, a G.E. Palade Élelmiszeripari Szakközépiskola tanára, Bozsó Ildikó, a Túrterebesi Általános Iskola tanára, Doloczki Márta, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanára, Gnandt Gyula, a Nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola tanára, Lőkös János, az Avasújvárosi Általános Iskola tanára, valamint Szabó Ágota, a szatmárnémeti Balcescu-Petőfi Általános Iskola tanára vehette át.

Az esemény végeztével Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, az RMPSZ megyei szervezetének alelnöke tartott rövid előadást a magyar nyelv napja kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: