2016-05-09 17:42:52• hírek • Szatmar.ro

Díjeső a Kölcseyben

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai újból nagyon szép eredményeket hoztak el a különböző tantárgyversenyekről az elmúlt hetekben: három második, két harmadik helyezést valamint nyolc dicséretet szereztek.

Április 21-24. között zajlott Kolozsváron az ökumenikus vallás-tantárgyverseny országos szakasza, ahol Kirner Katalin VIII. osztályos tanuló a „Vasárnap különdíját" kapta.

Április 28-30. között Csíkszeredában rendezték meg a "Tanúim lesztek" római katolikus tantárgyverseny országos szakaszát, ahol Sándor Zsófia (XI.C) II. helyezést ért el, míg Kirner Katalin (VIII) dicséretet és az RMPSZ különdíját kapta. Felkészítőjük Kirner Matild tanárnő.

A Kézdivásárhelyen megrendezett N.M.G. Open programozói versenyen Tempfli Levente IX.B osztályos diák II. díjas, míg Lieb Hanna nyolcadikosként a IX-X. osztályosokkal versenyezve a 4. helyen végzett, dicséretet és különdíjat kapott, míg Hütter Vince 5. lett és dicséretet kapott a XI-XII.-esek kategóriájában. A diákokat Demeter Csaba készítette fel és kísérte el a versenyre.

Átyim Laura (felkészítő tanára Átyim Erzsébet) XII. osztályos diák bronzérmet hozott az ifjú kutatók nemzetközi versenyéről! Ez hatalmas eredménynek számít, tekintve, hogy összesen 27 ország képviseltette magát)!

Kegyes Dávid IX. C osztályos tanuló remekül szerepelt az országos kémiaversenyen és az Irinyi János kémiaverseny nemzetközi szakaszán is: előbbin dicséretet kapott, utóbbin pedig 11. helyet ért el. Felkészítői Átyim Erzsébet és Fülöp József.

Nagyon szépen szerepelt a kölcseys csapat a hétvégén Marosvásárhelyen megrendezett Bolyai Farkas Országos Multidiszciplináris tantárgyversenyen is. A Nyárádi Erasmus Gyula biológia versenyen Kovács Zita (X.D, felkészítője Sárándi Annamária) a II. díjat érdemelte ki, míg a Historia Nostra történelemversenyen Csorján Árpád tanítványai, Lázin Áron (XI.E) és Nagy Balázs (XI.E) dicséret kaptak. Ugyanitt a Teleki Sámuel földrajzversenyen Rédai Ádám (IX.C, felkészítője Tar István) dicséret kapott.

Ugyancsak a hétvégén Miskolcon rendezték meg az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Nemzetközi Tantárgyversenyt. A nemzetközi szakaszon Farkas Henrietta (XII.E) III. helyezett lett. Felkészítője Téglás József.

„Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra, gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak", mondta érthető lelkesedéssel Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: