2012-03-05 14:24:08• hírek • Póti Orsolya

Versolvasó mozgalmat indított a LiterArt

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a szatmárnémeti LiterArt Egyesület a Magyar Költészet Napja alkalmából versolvasó mozgalmat hirdet általános és középiskolás diákok számára, mely közös versmondással zárul április 2-6 között.

A mozgalom célja a Magyar Költészet Napjának méltó megünneplése mellett az, hogy a versolvasás minél szélesebb körben terjedjen, a versek olvasata által a poétikai nyelv értelmezése is elérhetővé váljon a líraolvasó diákok számára.

Az iskoláknak január 20-ig kellett beküldeniük az osztályközösségek által választott legszebb versek listáját. A második fordulón a továbbjuttatott legszebb verseket látható helyen mindenki számára olvashatóvá kellett tenni, melyre az iskola egész közössége szavaz, és kiválogatja iskolaszinten az öt legszebb verset.

A legszebb öt vers közül - szintén szavazással - keresik meg az iskola legszebb versét. A győztes kedvenc verset április 2-6 között az iskolában tanító magyartanár által kijelölt helyen és időpontban az iskola összes diákja egyszerre fogja felolvasni.

A LiterArt egyesület arra kéri az iskolák magyar tanárait, hogy a megyei szintű lista elkészítése végett a győztes kedvenc vers szerzőjét és címét a versmondó mozgalom adataival együtt - iskola, tanár(ok) neve, résztvevő diákok száma, esetleg fotók - április 25-ig küldjék el a szaktanfelügyelőnek a következő e-mail címre: gal_gyongyi@yahoo.com.

Azokban az iskolákban, amelyekben általános és középiskolai szinten is folyik oktatás, a magyartanárok a két oktatási ciklusban párhuzamosan is szervezhetik a versmondó mozgalmat, így a Magyar Költészet Napján két vers is elhangozhat a diákok előadásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: