2019-12-13 08:54:13• hírek • közlemény

Díjazták az önkéntesek munkáját

Ötvenkét önkéntes diák részesült elismerésben a Caritas szociális tevékenységének lelkes és önzetlen segítéséért. 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkáját évente több száz önkéntes diák és felnőtt segíti. A szervezet Szent Pál ifjúsági és önkéntes központja a 2019-es év legaktívabb önkéntes fiataljait díjazta az Önkéntesség Világnapja alkalmából december 11-én, szerdán, a Caritas központi székhelyén megtartott ünnepség keretében. 


Az egybegyűlteket dr. Román János Caritas-vezérigazgató köszöntötte. Beszédében arra kérte a diákokat, bármilyen nehézségbe ütköznének is, soha ne adják fel az álmaikat. Ha megmaradnak a realitás talaján – és ebben az önkéntes munka nagy mértékben segít, hiszen lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok közvetlenül megismerjék a társadalmi valóságot –, akkor álmaikat sikeresen meg tudják majd valósítani, mondta a vezérigazgató. Végezetül megköszönte az idei évben végzett tevékenységüket, kihangsúlyozva, hogy a Caritas a továbbiakban is számít rájuk abban, hogy a világot egy jobb hellyé tegye. Ezt követően a Szent Pál központ munkatársai: Sălăjan-Kinczel Brigitta pszichológus és Magyar Noémi pedagógus elismerő oklevelet és egy-egy ajándékcsomagot adtak át azoknak az önkénteseknek, akik a szervezet munkáját az idei évben a legaktívabban segítették. A fiatalok által nyújtott segítség igen sokrétű volt: bekapcsolódtak a Caritas-események megszervezésébe és lebonyolításába, támogatták továbbá a szervezet által működtetett szociális intézményekben dolgozó szakemberek munkáját, megszépítve a Caritas-központokba járó gyermekek és idősek mindennapjait. 
A díjazottak között volt olyan diák is, aki több éve, rendszeresen végez önkéntes munkát a Caritas keretében, de olyan is, aki a 2019/2020-as tanév kezdetén csatlakozott a csapathoz. Tíz szatmárnémeti líceum tanulói részesültek elismerésben: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, az I. C. Brătianu Műszaki Líceum, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, az Elisa Zamfirescu Líceum, az Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, valamint a Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum diákjai.A rendezvény ünnepváró foglalkozással folytatódott, amelynek keretében mindenki próbára tehette egyéni kreativitását. 


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet mindig is feladatának tartotta a közösség formálását, erősítését, mivel csak egy felelős, tudatos közösség képes egy közös, jobb jövő megteremtésére. A Caritas fiatal önkéntesei is igazi önzetlen, elkötelezett közösséget alkotnak, és készek segíteni, amikor és ahol szükség van rájuk.
 

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: