2008-12-05 18:31:02• hírek • Parajdi Andrea

Díjazták az Önkénteseket

December 5-e az Önkéntesek Világnapja. Ebből az alkalomból a Szatmárnémeti Caritas Önkéntes Központja is, évről évre kifejezi elismerését az önkéntesek irányába, hiszen a munkájuk nagyban segíti a közösségünk fejlődését.

Idén immár hetedjére szervezték meg az Önkéntesek Gáláját, ahol a legaktívabb és leghasznosabb tevékenységet folytatott önkéntesek vehették át, a jól megérdemelt díjaikat. A gála pénteken 17 órától vette kezdetét a Dinu Lipatti Filharmóniában, amelyet Fátyol Rudolf igazgató nyitott meg.

Az önkéntesek különböző kritériumoknak eleget téve, három kategóriában indulhattak: az év önkéntese, az év legaktívabb önkéntes csoportja, illetve az év szervezete, aki a legtöbb önkéntest vonta be munkájába. A 34 benevezett csoport, illetve személy közül egy öt fős zsűri döntött arról, hogy kinek ítéli a megtisztelő díjakat.

Az év szervezete címet, az Élelmiszeripari Szakközépiskola Önkéntes Klubja kapta, amelynek keretében 90 önkéntes tevékenykedik. A Szatmárnémeti Egyházmegye Szeretetszolgálat Önkéntes Csoportja, vihette haza az év legaktívabb csoportja díjat, hiszen munkájuk során részt vállaltak úgy Szatmár, mint Máramaros megye közösségfejlesztésében. Az év önkéntese kategória győztese, a Romániai Vöröskereszt Szatmár megyei Kirendeltségének munkatársa, Măgurean Silviu lett, aki az elmúlt öt évben bebizonyította határtalan elkötelezettségét.

A Szatmárnémeti Caritas Önkéntes Központja, különdíjakat is osztott a szatmári iskolákban működő önkéntes kluboknak, illetve ugyancsak a Gála keretében adták át a novemberben meghirdetett az „Egyenlő de nem egyforma" elnevezésű fotó és film pályázat nyerteseinek járó díjak. A filmpályázat legjobbja Pop Ottó, az Elisa Zamfirescu Tehnikai Kollégium diákja lett.

A díjak átadása közben az „Aurel Popp" Művészeti Középiskola diákjai, illetve a Macknabbit együttes szórakoztatták a közönséget.

Önkéntesek Gálája 2008

Önkéntesek Gálája 2008

Önkéntesek Gálája 2008

Önkéntesek Gálája 2008

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: