2013-06-17 16:54:15• hírek • Póti Orsolya

Díjazták a tollforgató diákokat

Összesen negyven diák nevezett be arra a Tehetségkutató Vers- és Prózaíró Pályázatra, amelyet a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és LiterArt Magyartanárok Egyesülete hirdetett meg a 2012/2013-as tanév elején.

A pályamunkákat és alkotóikat június 17-én, hétfő délután értékelték és díjazták a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum könyvtártermében. A Tehetségkutató Vers- és Prózaíró Pályázat célja az volt, hogy a Szatmár megyei magyar tannyelvű iskolák irodalomművelő, tollforgató diákok megmutathassák alkotó készségüket - tudtuk meg Gál Gyöngytől, a LiterArt Egyesület elnökétől.

A pályázatra 28 általános iskolás és 12 középiskolás tehetséges diák küldte be írásait, így nem volt könnyű dolga az alkotásokat értékelő szakmai zsűrinek, amely Jánk Károly költőből, Varga Bressel Christiane magyartanárnőből és Kereskényi Sándor irodalomtörténészből állt.

A zsűri értékelése alapján számos meglepő és nagyszerű vers és próza született, az alkotásokra a változatos nyelvezet a jellemző, egyes témákat felnőttes érzékenységgel kezeltek a diákok, de a humor sem hiányzott a művekből.

Az 1-4. osztályosok versíró pályázatának első helyezettje Jobb Anna Aletta (Református Gimnázium) lett, második díjat kapott Szilágyi Máté (Hám János Római Katolikus Líceum), harmadik díjban Fenczák Boglárka (Lázári Általános Iskola) részesült, dicséretet kapott Havas Panna (Hám János Római Katolikus Líceum) és Lázár Dávid (Avram Iancu Általános Iskola).



Az 5-8. osztályosok prózaíró versenyében Szelyke Dóra (Hám János Római Katolikus Líceum) és Lázár Ruben (Avram Iancu Általános Iskola) alkotását ítélte a zsűri a legjobbnak, ebben a kategóriában nem osztottak ki második díjat, de harmadik díjban részesült Tivadar Zita (10-es Számú Általános Iskola), dicséretben pedig Lovas Dalma Zita (10-es Számú Általános Iskola) és Rédai Ádám (Református Gimnázium) részesült.

A középiskolások versíró pályázatának legjobbja Ghirasin Anna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) lett, második díjban részesült Berki Ádám (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), harmadik díjat kapott Hura Márta (Ioan Slavici Főgimnázium), dicséretben pedig Jászfalvi Tamás részesült.

A középiskolások prózaíró versenyének győztese Hütter Vince (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) és Mares Eszter (Hám János Római Katolikus Líceum) lett, második díjban részesült Rappert Balázs (Hám János Római Katolikus Líceum), harmadik díjat kapott Lakatos Dávid (George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum), valamint dicséretben részesült Heim László (Hám János Római Katolikus Líceum) és Bodor Dávid (Református Gimnázium).

A díjak kiosztása után a diákok elbeszélgethettek a zsűri tagjaival, szakmai véleményt kérhettek írásaikról. Mint megtudtuk, a legjobb munkák felkerülnek a magyartanári egyesület honlapjára, a www.literart.org.ro oldalra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: