2010-03-31 12:30:57• hírek • Szatmár.ro

Díjazták a rajzokat

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont tanulói idén is megmérkőztek a legszebb rajzok versenyén.

Ahogy az a múlt évben is történt, a Szatmári Római Katolikus Püspökség Média Irodája, a Pasztorális és Ifjúsági Irodákkal közösen, nagyböjtben kiírta rajz-grafika pályázatát. Az említett irodák, a katolikus iskolaközpontok tanulóit arra szeretnék késztetni, hogy a legnagyobb ünnepekre - így a karácsonyra, Jézus születésére, és a húsvétra, Krisztus feltámadására - készülve erősítsék magukban és egymásban az ünnep hangulatát azzal is, hogy gondolataikat, érzéseiket rajz formájában papírra vetik.

A pályázat felváltva kerül kiírásra a „Hám János" és a „Kalazanci Szent József" iskolaközpontok között: adventben Nagykárolyban, nagyböjtben pedig Szatmárnémetiben gyűjtötték a rajzokat. A pályázat díjazottjai pénz- és könyvjutalomban részesülnek, illetve az első helyezett rajz felkerül Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök, az ünnepre kiadott üdvözletére.

Az idén, nagyböjtben kiírt pályázatra is szép számban érkeztek be pályamunkák, melyek kiértékelése során a következő eredmény született: első helyezett lett Dull Zsuzsanna, X B. osztályos tanuló rajza, második Kálai Előd I. osztályos tanuló munkája, harmadik Mekker Vivien III. Osztályos tanuló rajza, míg dícséretben részesült Fodor Rita X. B. osztályos tanuló grafikája.

Dull Zsuzsanna rajza
Dull Zsuzsanna rajza


Kálai Előd rajza


Mekker Vivien alkotása
Mekker Vivien alkotása


Fodor Rita rajza
Fodor Rita rajza

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: