2009-02-17 16:05:17• hírek • Szatmár.ro

Díjazták a pályázókat

Hétfőn került sor a Scriptor Alapítvány által kiírt két pályázaton részt vettek díjazására.

A.fiatalok számára kiírt karikatúra-pályázat igencsak népszerűnek bizonyult, ugyanis összesen harminchárom fiatal vett részt. Az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy valamennyi résztvevőt oklevéllel és a Hírlap Könyvek két-két darabjával jutalmazza. Ezenkívül az alapítvány két-két első, második és harmadik díjat osztott ki egy-egy nagyobb könyvcsomag formájában. Ezeket a díjakat a következő fiatalok kapták:

I. díj: Dancu Júlia, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, VII. osztály („Ha több lesz Szatmáron a kóbor kutya, mint az ember...") és Balázsi Brigitta, 10-es Számú Általános Iskola, VI. osztály („Anti-táska"); II. díj: Kallós Balogh Dóra, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, VII. osztály: („Gyalogos közlekedés a szatmári vasúti hídon") és Reinbold Renáta Enikő, 10-es Számú Általános Iskola, VII. osztály: („Az ideális tanuló"); III. díj: Veres-Kupán Emese, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, VI. osztály: („Ideális iskola?") és Hart Edina, 10-es Számú Általános Iskola, VIII. osztály: („Szolgálunk és védünk!").

Az irodalmi-publicisztikai pályázatra három, már felnőtt szerző: Muhi Miklós Balázs, Muhi Elek és Dobos Hajnalka Johanna küldött be több alkotást - verset és prózát -, esetükben a kuratórium nem rangsorolt, valamennyien oklevélben és díjazásban részesültek.

A díjátadáson jelen volt Szilágyi Ferenc, a Scriptor Alapítvány elnöke, a kurátorok közül pedig Muhi Sándor, Bura László és Veres István. A Szatmári Magyar Hírlap szerkesztőségében lezajlott esemény alkalmával a vendégek megismerkedhettek az újságkészítés folyamatával, a kuratórium tagjai pedig további eredményes munkát kívántak nekik a jövőre nézve.

Muhi Miklós képzőművész, tanár adta át a díjakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: