2012-03-03 13:15:53• hírek • Kocsis Zoltán

Díjazták a Zrínyi-verseny kitüntetettjeit

Egy nappal a Gordiusz Matematika Verseny díjátadása után ismét megtelt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium étkezdéje: ezúttal a „kistesó" Zrínyi Matematika Verseny legjobbjai vehették át elismeréseiket. Valamint megtudták azt is, hogy ki jutott tovább a kecskeméti döntőbe.

A Zrínyi-versenyen, amely gyakorlatilag a Gordiusz általános és és középiskolásoknak szánt változata, összesen 824-en vettek részt megyeszerte: 451-es Szatmárnémetiben, 282-en Nagykárolyban és 91-en Tasnádon. A díjakat évfolyamonként hirdették meg és elismerést kapott a legjobb iskolacsapat is - a három legjobb eredményt figyelembe véve -, valamint az oktatók is, tudtuk meg Mátyás Beátától, a Mircea Elidade általános iskola tanárnőjétől.

A 140 harmadik osztályos gyerek közül a legjobbnak Tóth-Viezer Blanka (Kalazanczi Szt.József katolikus Iskolaközpont/ tanítója Nagy Katalin) bizonyult, megelőzve Kása Dávidot (Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont/ Tompos Urbán Klára) és Kató Zsófia Esztert (10. számú Általános Iskola/Pesti Mária). A negyedikesek között, 138 diákból, a Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont tanulói bérelték ki a képzeletbeli dobogót Lőrincz Róbert Ferenc (tanítója Földes Ildikó), Gittinger András és Boros Csaba (egyaránt Doloczki Márta tanítványai) sorrendben.

Az ötödikesek (130 induló) között Matécsa Vivien (Kölcsey Ferenc Főgimnázium/Kató Enikő) volt a legügyesebb, megelőzve Petkes Kingát (Nagykárolyi 3-as számú Általános Iskola/ Jobbágy Enikő) és Tempfli Leventét (Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont/Polcz Zita). A hatodikosok csoportjában 121 diák közül Baranyai István Dávid (10-es számú Általános Iskola/Kacsó Zsuzsanna) bizonyult a legjobb matekesnek Ilyés-Kun Ábel (Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont/Polcz Zita) és Felleg Zselyke (Kölcsey Ferenc Főgimnázium/Ványi Emese) előtt.

A hetedikesek között 149 induló volt, közülük Fogel Péter (Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont/Polcz Zita) lett az első, Antal Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium/Kató Enikő) a második és Nagy Péter Ákos (Nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola/Jobbágy Enikő) a harmadik. A legnagyobbak között a Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont és Koczinger Éva két tanítványa, Schefler Gergő és Roszpapa Dávid végzett az első két helyen, megelőzve a Tasnádi Általános Iskola és Szilágyi István diákját, Merk Henriettát.

Ami az iskolák csapatversenyét illeti, a harmadikosoknál Kalazanczi, 10-és Általános Iskola, Hám János, a negyedikeseknél Hám János, Aurel Popp Művészeti Iskola, 10-es Általános Iskola, az ötödikeseknél pedig Hám János, Kölcsey és Mezőfényi Általános Iskola volt a sorrend. A hatodik osztályos diákok között a 10. Általános Iskola vitte el a prímet a Hám János és a Kölcsey elől, a hetedikesek között Hám János, Kölcsey és Nagykárolyi 3-as Általános Iskola elől, míg a legnagyobbaknál Hám János, Kölcsey és Tasnádi Általános Iskola volt az első három sorrendje.

Az április 2-4. között esedékes kecskeméti döntőre a korosztályok első helyezettjei jutottak ki. Amint azt Kovács Béla tanár úr elmondta, az egész Kárpát-medence magyar lakta területeit érintő Zrínyi-versenyen mintegy 65.000-en, a Gordiuszon pedig 15.000-en vettek részt. Kecskemétre megközelítőleg fél ezer diákot várnak a döntőbe.

Aki bővebb információkat szeretne erről a két versenyről illetve a teljes eredménysort szeretné megnézni, az megteheti a www.mategye.hu honlapon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: