2019-12-16 14:17:58• hírek • Bajnai Botond

Díjazták a Vécsey-ház őrei által szervezett rajzkiállítás legjobb munkáit

Hétfőn délben a szatmárnémeti Vécsey-ház falai között szervezték meg az Örökségünk Őrei örökségvédelmi vetélkedő részeként lezajló rajzkiállítás díjátadóját.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata idén a szatmárnémeti Vécsey-házat „fogadta örökbe”. A verseny ideje alatt a csapat különböző rendezvények és akciók megszervezésével igyekszik felhívni a figyelmet az általuk kiválasztott épület szépségeire és értékeire.

Ilyen volt a múlt hét folyamán megszervezett nagy sikerű adventi vásár (mely során mintegy 5261 lejt sikerült összegyűjteni a kis Noel számára), illetve az a rajzverseny, melynek díjazására hétfőn délben került sor.


A rendezvényen Muhi Sándor grafikus köszöntötte elsőként a résztvevőket, majd néhány szóban az Örökségünk Őrei örökségvédelmi verseny kialakulásáról és fontosságáról beszélt a jelenlévőknek, illetve a beküldött rajzokat méltatta. Elmondta egy színvonalas kiállítást sikerült összeállítani, a beküldött rajzok mind arról tanúskodnak, a diákok közül sokan szeretnek és tudnak is rajzolni.




Ezt követően Muhi Csilla, a Vécsey-ház őreinek vezető tanára díjazta a résztvevőket: előbb a részvételi okleveleket adták át, majd az V–VIII. és IX–XII. osztályos kategóriák legjobbjait jutalmazták. Összesen 16 rajz került kiállításra, viszont a legügyesebbek diákokat az alábbiak szerint rangsorolták:

 

V–VIII:

1. díj Ács-Muhi Klára,

2. díj Osváth Regina,

3. díj Lupcsa Bernadett,

dícséret: Gyenes Viktória

 

IX-XII:

1. díj Barta Dóra,

2. díj Mali Anita,

3. díj Mihály Barbara,

dícséret: Makranczi Lilla és Márka Márk
 

Az oklevelek átadását követően a csapat tagjai köszönetüket fejezték ki a Vécsey-ház és a Művészeti Múzeum vezetősége felé, illetve a számos támogatónak, akik különböző hozzájárulásaik révén igyekeztek támogatni az akciót.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: