2018-09-25 10:31:24• hírek • közlemény

Díjazták a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalt

Szeptember 24-én, a Régió Napjai rendezvénysorozaton az Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynöksége díjazta azokat a városokat, amelyek pályáztak a Regionális Operatív Program (POR) 2014-2020 keretén belül.

A „Városi Mobilitás” kategóriában kapott díjat a szatmárnémeti önkormányzat képviseletében Doina Feher alpolgármester vette át Marcel Boloştól az ügynökség igazgatójától. Marcel Boloş köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a városi mobilitási projektek nagy kihívásnak bizonyultak az önkormányzatok számára, a szatmárnémetiek azonban kimagaslóan jó dokumentációt nyújtottak be.
 

"A fenntartható városfejlesztés nemcsak a közlekedési infrastruktúra korszerűsítését jelenti. Kihívás volt nekünk is, önöknek is, hogy európai uniós szabványoknak megfelelő koncepciókat dolgozzunk ki. Ezúton is gratulálok mindenkinek, aki a Regionális Operatív Program keretében sikerült elsajátítsa a fenntartható városfejlesztés fogalmát és pályázatot tett le.” - mondta köszöntő beszédében az intézményvezető.
 

"26 millió eurót sikerült lehívnunk ebből a keretből, amelyet városunk fejlesztésére költünk. A következő periódusban azon dolgozunk, hogy ezeket a projekteket kivitelezzük, ezáltal is jobbá téve a szatmáriak életét.” - összegzett Doina Feher, Szatmárnémeti alpolgármestere.



Kereskényi Gábor arról beszélt a díj kapcsán, hogy adminisztrációs téren komoly lemaradást kellett behoznia az önkormányzatnak, ez a folyamat azonban a végéhez közeledik, és lassan szemmel láthatóak lesznek az eredmények is: „Két évvel ezelőtt sajnos az alapfeltételek sem voltak megteremtve ahhoz, hogy pályázatot nyújtsunk be. Előbb ezek elkészítésén kellett dolgoznunk, most pedig jönnek az eredmények is. Szeretném megköszönni a polgármesteri hivatal munkatársainak, a tervezőknek és a városi tanácsosoknak az eredményes munkát, és remélem, hogy pár hónap múlva már a szatmáriak is érzékelni fogják ezeket az eredményeket.” A szatmárnémeti önkormányzat az utóbbi időszakban 26,9 millió euró értékben nyert pályázatot, ebből 21 millió eurót a fenntartható városfejlesztésére és korszerűsítésre.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: